Otjerao je Ronalda, a Ten Hag izgleda planira to uraditi još jednim od najbitnijih igrača Uniteda
Nakon više sukoba s Ten Hagom, Cristiano Ronaldo je napustio Manchester United, a sada se spominje da bi otići mogao i najskuplji defanzivac u historiji.

Oglasio se i Rio Ferdinand

Otjerao je Ronalda, a Ten Hag izgleda planira to uraditi još jednim od najbitnijih igrača Uniteda

Eldar Ganibegović

Svi znamo epilog sukoba Cristiana Ronalda i Erika ten Haga. Portugalac je napustio Manchester United, a engleski mediji sada pišu da bi isti tretman i sudbinu mogao dočekati i jedan od najvažnijih igrača ovog kluba posljednjih godina.

Dok je bio s reprezentacijom Portugala u Kataru, ozvaničen je kraj saradnje Cristiana Ronalda i Manchester Uniteda.

Epilog je to stalnih sukoba s trenerom Erikom ten Hagom, a sve je kulminiralo poslije sada već čuvenog intervjua koji je Portugalac dao Piersu Morganu.

Engleski mediji sada pišu da bi slična sudbina mogla zadesiti i Harryja Maguirea koji igra jako malo ove sezone.

Tako mu je Rio Ferdinand savjetovao da napusti tim, nakon što je vidio da ni u prošlom meču s Wolverhamptonom skoro nije igrao.

"Iznenađujuće je kada vidite Maguirea i Lindelofa na klupi. To pokazuje šta Ten Hag misli o ovim momcima. Da sam na mjestu Harry Maguirea, trenutno bih tražio drugi tim.

Oglasi

Igrao je bez greške za reprezentaciju Engleske, ali u Manchester Unitedu mu to baš i nije pošlo za rukom. Ovaj novi menadžer mu pokazuje da neće biti jedan od dva startna centralna beka. Rekao bih svom agentu da ode i pronađe mi novi klub u kojem mogu redovno igrati i uživati u fudbalu", rekao je Rio Ferdinand, a prenosi Dailymail.

U pomenutoj utakmici protiv Wolvesa stoperski par činili su Varane i Shaw, dok je Maguire ušao u trećoj minuti sudijske nadoknade umjesto Brune Fernandesa.

Posljednji meč u kojem je počeo Harry Maguire bio je onaj protiv Aston Ville, u osmini finala engleskog Liga kupa, 10. novembra prošle godine.

Nezadovoljni Maguire je spreman da napusti klub, a ukoliko ga United pristane prodati već ima jednog zainteresovanog kupca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antonio Conte nema ništa protiv da Maguire pojača Tottenham, a londonski klub spreman je platiti oko 25 miliona eura za ovog defanzivca što je naravno znatno manje nego što ga je United platio prije nešto više od tri godine.

Godine 2019. Maguire je postao najskuplji defanzivac na svijetu nakon što je doveden iz Leicester Cityja za 87 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
Dnovinaru Ganibegoviću, majstore, pa Maguire je u Unitedu bitan ko semafor u GTA San Andreas. Šta se provaljuješ sa ovakvim naslovom sinko?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi