Napoli je bio neporažen sve dok nije naišao na Edina Džeku
Godine su za Edina Džeku samo broj.

Dijamant riješio derbi

Napoli je bio neporažen sve dok nije naišao na Edina Džeku

Eldar Ganibegović

Edin Džeko večeras je ponovo donio pobjedu Interu i to u derbiju protiv vodećeg Napolija koji je do ove utakmice bio neporažen u Seriji A ove sezone.

U derbiju 16. kola italijanske Serije A Inter je s 1:0 savladao Napoli pogotkom našeg Edina Džeke.

Prvu veliku šansu vidjeli smo već u 4. minuti kada je Dimarco promašio gol nakon dodavanja Lukakua.

Dvadesetak minuta kasnije nova velika šansa za Inter, a ovaj put nije pogodio Darmian, kao ni Lukaku četiri minute prije odlaska na odmor.

Ipak, da spasi stvari tu je bio Edin Džeko. Dimarco je sjajno centrirao, a Dijamant glavom zakucao loptu iza nemoćnog Mereta u 56. minuti utakmice.

Sedmi gol Edina Džeke u Seriji A ove sezone pogledajte klikom OVDJE

Oglasi

Do kraja smo vidjeli još šansu za Napoli. Raspadori je trebalo odbijenu loptu da pospremi iza leđa Onane, no kamerunski golman je sjajno intervenisao i u 90. minuti spasio svoj tim.

Treba reći da je Džeko igrao do 76. minute kada ga je zamijenio Correa, a dobio je i žuti karton u 27. minuti.

Napoli ostaje prvi nakon ove utakmice s 41 bodom, dok je Inter s osam manje na četvrtoj poziciji i vidjet ćemo može li se Džekin tim umiješati u borbu za titulu.

U narednom kolu Inter i Džeko gostuju kod Monze, dok će Napoli ponovo u goste, ovaj put ekipi Sampdorije.

Što se tiče Džeke, ove sezone mu je ovo bio 10. pogodak u svim takmičenjima, a ima i sedam asistencija što je učinak za svaku pohvalu.

Vrijedi istaći i da su u istom terminu utakmicu igrali Udinese i Empoli. Završeno je 1:1, a Mato Jajalo nije dobio šansu za igru kod domaćina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 16. kolo:

Inter - Napoli 1:0 (Džeko 56'

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bravo dijamantu naš
11 1
Edin Merlin
Joj naslova hahahahahahahhhhah
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi