Izgleda kao ružan san, ali nije: Kloppov Liverpool doživio veliko poniženje

Brighton oslabljenim Redsima očitao lekciju

Izgleda kao ružan san, ali nije: Kloppov Liverpool doživio veliko poniženje

E. Škorić

Jurgen Klopp je danas bio bez napadača Roberta Firmina, Luisa Diaza, Dioga Jote i Darwina Nuneza, nedostajao je i stoper Virgil van Dijk, ali to ne bi smjelo biti opravdanje za novi poraz.

Na Anfieldu nedostaje mnogo igrača i Kloppu ponovo glavobolje zadaju povrede, pa je u gostima kod neugodnog Brightona morao da improvizuje, a to je u konačnici donijelo očajnu igru slavnog kluba koji je bio potpuno nemoćan i doživio je težak poraz rezultatom 3:0.

Brighton je pokazao više i zasluženo je ostvario pobjedu s s kojom je čak preskočio Liverpool na tabeli i sada je sedmi sa 30 bodova, dok je Liverpool osmi sa 28 i ima čak sedam bodova zaostatka za pozicijama koje vode u Ligu prvaka.

Nakon 45 minuta na Amexu su mreže mirovale, da bi u šest minuta nastavka Brighton sa dva gola riješio pitanje pobjednika.

Oba gola postigao je March, u 47. i 53. minuti, dok su asistenti bili Mitoma i Ferguson. U 82. minuti sjajni March asistira, a iskusni Welbeck ovjerava tri boda domaćinu.

Brighton je igrao bez Trossarda, reprezentativca Belgije kojeg je trener De Zerbi udaljio iz tima jer je očito mislima u Tottenhamu koji pokušava da ga kupi.

Oglasi

I drugi klub iz Liverpoola ima velike probleme. Everton je na Goodison Parku sa 1:2 izgubi od Southamptona, iako je poveo golom Onane u 39. minuti. Ward-Prowse je sa dva pogotka u nastavku Svecima donio veliki preokret i velika tri boda.

Bio je ovo derbi začelja. Everton pada na 19. mjesto sa 15 bodova, a toliko ima i posljednjeplasirani Southampton, ali i 18-plasirani West Ham, koji je danas sa 1:0 izgubio u gostima kod Wolverhamptona.

Također dodajmo da je uprava Evertona imala zabranjen dolazak na Goodison Park zbog sigurnosnih razloga. Nezadovoljni navijači žele ih vidjeti što dalje od kluba, a nakon ove utakmice stvari će se dodatno zakomplikovati.

Do vrijedne pobjede došao je Nottingham Forest protiv Leicestera (2:0). Vodeći gol postigao je Brennan Johnson u 56. minuti, a konačnih 2:0 isti igrač postavlja u 85. minuti. Ranije danas je Mancehster United nakon preokreta savladao City sa 2:1, dok od 18:30 igraju Brentford i Bournemouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sutra od 15 sati igraju Chelsea i Crystal Palace, te Newcastle i Fulham, a u još jednom derbiju kola od 17:30 Tottenham i Arsenal.

Premier liga, 20. kolo:
Brighton - Liverpool 3:0 (March 47, 53, Welbeck 82)
Everton - Southampton 1:2 (Onana 39/ Ward-Prowse 46, 78)
Nottingham Forest - Leicester 2:0 (Johnson 56, 85)
Wolverhampton - West Ham 2:0 (Podence 48)

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
@King_Kenny prije sezone govorio Looserpol uzima sve sad ga nema nikako na ss.ba
5 0
Robijasi_It
kako je meni drago sto je igračicama san da predju u liverpool sto nam ne dođu na Teatar Snova eto vam ga sad prc igračice
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti