Bio je najmlađi igrač evropskog velikana, sada sa 26 godina prodaje doner

Nije uspio u fudbalu

Bio je najmlađi igrač evropskog velikana, sada sa 26 godina prodaje doner

Admin Čaušević

San svakog dječaka je da jednog dana zaigra za svoj voljeni klub. Nekim se ta želja izgubi, dok za mnoge ostane pusti san. Ipak, ispunjenje želje ne znači nužno i uspješna karijera. Pravi primjer za to je i čovjek koji je sa 16 godina i šest dana igrao u najjačoj ligi svijeta, a sada sa 26 godina prodaje doner. 

Jerome Sinclair, najmlađi igrač Liverpoola ikada, bez kluba je sa 26 godina i vlasnik je trgovine koja se bavi prodajom donera.

U dobi od 16 godina i šest dana, Sinclair je postao najmlađi igrač Liverpoola kada je nastupio za Redse protiv West Broma u Liga kupu u septembru 2012. godine.

"Ostvaren san", rekao je Sinclair nakon toga, a tadašnji trener Brendan Rodgers imao je jasnu poruku za ovog fudbalera.

Jerome Sinclair je i dalje najmlađi debitant u historiji Liverpoola

"Sada počinje težak posao za Jeromea. Nije dobro biti najmlađi igrač i onda odlutati iz toga. Srećom, on je dobro dijete i stvarno je fokusiran. Ta glad za učenjem može ga odvesti daleko."

I deset godina kasnije Sinclair je i dalje najmlađi debitant u historiji Liverpoola, a u fudbalu nije uspio već je morao pronaći drugi način da zarađuje za život.

Oglasi

Igrao je samo još četiri puta za Redse, od toga dva pod trenutnim menadžerom, Jurgenom Kloppom. Iza svog imena ima i jedan tol i to protiv protiv Exeter Cityja u FA Cupu.

"Bilo je nekih velikih imena u svlačionici, poput (Luisa) Suareza i (Philippea) Coutinha, ali Steven Gerrard je bio najbolji - bilo je trenutaka na treningu kada bi napravio nešto s loptom, a ljudi bi samo stali i aplaudirali", rekao je Sinclair prije dvije godine.

"Gerrard je sa mnom imao jako dobar odnos i učinio je da se osjećam uključenim. Zamolio me da igram u njegovoj humanitarnoj utakmici svih zvijezda protiv tima Jamieja Carraghera. Počeo sam u prvoj postavi Thierryjem Henryjem i Ryanom Babelom. Nikada mu neću moći dovoljno zahvaliti što mi je pružio priliku da upoznam svog idola."

Iz Liverpoola je otišao u Watford 2016. godine i njegova karijera nikad nije krenula uzlaznom putanjom. Imao je i nekoliko posudbi u Engleskoj te Nizozemskoj i Bugarskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od ljeta 2021. godine je slobodan igrač i morao je pokrenuti drugi posao tako što je počeo prodavati donere i to sa svojih 26 godina. Nije poznato da li će se vratiti fudbalu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi