Bogati Saudijac upravo je postao vlasnik najskuplje karte u historiji fudbala
Musharraf bin Ahmed Al-Ghamdi odlučio je ići do kraja na licitaciji i izdvojio je nevjerovatnu cifru za VIP ložu

VIP loža za meč Ronaldo vs Messi

Bogati Saudijac upravo je postao vlasnik najskuplje karte u historiji fudbala

Midhat Šljivak

Biznismen iz Saudijske Arabije Musharraf bin Ahmed Al-Ghamdi postao je vlasnik najskuplje ulaznice za jedan sportski događaj u historiji i platio je čak 2.7 miliona eura za VIP kartu i meč PSG-a protiv zvijezda saudijskog prvenstva.

Musharraf bin Ahmed Al-Ghamdi pobijedio je na licitaciji za posebnu VIP kartu za meč PSG-a i zvijezda prvenstva Saudijske Arabije spojenih od igrača iz ekipa Al Nassra i Al Hilla.

Bit će to veliki duel Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Karte su planule u rekordnom roku, došlo je više od dva miliona zahtjeva za ulaznice, no samo 50.000 sretnika moći će gledati duel dvojice ponajboljih fuddalera svih vremena 19. januara u Rijadu.

Musharraf bin Ahmed Al-Ghamdi platio je uvjerljivo najviše za posebnu kartu. Licitacija je počela na 270.000 eura za VIP ulaznicu, a završila je ponudom ovog bogataša od 2.7 miliona eura.

Ova cifra, kao i kompletna zarada od ulaznica za utakmicu PSG - All Star XI bit će uplaćena u dobrotvorne svrhe.

Oglasi

Treba istaći da će Cristiano Ronaldo kao kapiten predvoditi zvijezde prvenstva Saudijske Arabije. Ovo će mu biti prvi meč od dolaska u ovu zemlji i sigurno će se protiv najvećeg rivala silno htjeti dokazati.

PSG će zbog samo jedne utakmice zaraditi nevjerovatnu sumu novca

PSG će od putovanja u Saudijsku Arabiju također inkasirati poprilično dobru cifru.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, prijateljska utakmica, zakazana za četvrtak u Rijjadu, donijet će više od 10 miliona eura na račune Parižana, piše list L'Equipe, pozivajući se na izvore iz kluba.

Finansijski deficit kluba iz prošle sezone iznosi 370 miliona evra, a sličan će biti i sadašnji, prema riječima zvaničnika PSG-a, a 10 miliona eura koliko bi bilo prikupljeno predstavljalo bi "balon kisika".

Prisustvo tri zvijezde, Messija, Mbappea i Neymara, omogućava klubu da dođe do ovakvih suma, po uzoru na posljednji izlet Parižana u Japanu.

Jasno je da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta, te da nas očekuje pravi fudbalski spektakl.

Top Komentari

adnanski
Fujjj....najodvratnija sorta na svijetu....toliko bogati i jos sto puta vise sebicni....dok ogroman broj ljudi crkava od gladi i umire u neimastini oni drze svijet u saci svojom naftom i preseravaju se gdje stignu...gdje su sad nasi " vjernici" da drze moralne lekcije ko je dao u humanitarne svrhe a ko ne....? Bitno da oni imaju seriat koji je vjerovatno ko i zakon u nas, vrijedi za sirotinju a ostala gamad je izuzeta od zakona i pravde....
4 0
axel42
Vrlo bitna vijest!! Život mi se promjeni!! Ma kjurac nas bolan zaboli!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi