Realova ponuda Borussiji se ne odbija: Paket kakav će Milionere ostaviti bez daha
Bellingham je godinu otvorio golom i asistencijom protiv Augsburga u 4:3 pobjedi njegove Borussije u nedjelju (Foto: EPA)

Novac plus igrač

Realova ponuda Borussiji se ne odbija: Paket kakav će Milionere ostaviti bez daha

Edmir Škorić

Madridski Real ima nekoliko transfer ciljeva, a glavnom metom smatra se engleski reprezentativac Jude Bellingham, pa Kraljevi prave plan kako da ga kupe od Borussije Dortmund.

Real nije uspio u namjeri da dovede Kyliana Mbappea prošlog ljeta, ali i dalje ima visoke ciljeve kada su transferi u pitanju, što je naravno i logično s obzirom da govorimo najvećem i najtrofejnijem klubu na Starom kontinentu.

Sada se Real bazirao na kupovinu Bellinghama, 19-godišnjeg veznjaka iz Dortmunda koji je tražen i od strane engleskih velikana Liverpoola i Manchester Cityja, a vjeruje se da je kao i obično i PSG taj koji ga posmatra.

Steven Gerrard, bivši kapiten Redsa, nedavno je Bellinghamu poslao poruku u kojoj ga doslovno moli da dođe na Anfield na kraju sezone. Borussia zahtijeva čak 150 miliona eura za svog dragulja, ali Real Madrid ima plan kako do igrača.

Real je navodno već kontaktirao i igrača i Borussiju kako bi ih obavijestio o interesovanju, a onda spremio paket ponudu koja pored 100 miliona eura uključuje i Edouarda Camavingu, talentovanog francuskog reprezentativca i veznjaka koji nije puno igrao u Realu ove sezone.

Camavinga je neko koga trener Carlo Ancelotti mnogo poštuje i voli, pa je Italijan nedavno kazao da je "nedodirljiv", mada se vjeruje da je unatoč tome Realov predsjednik Florentino Perez odlučan da ga uključi u transfer ponudu za Bellinghama.

Oglasi

U svojoj prvoj zvaničnoj utakmici nakon Svjetskog prvenstva s Engleskom, Jude Bellingham postigao je gol i asistirao u pobjedi nad Augsburgom od 4:3 u Bundesligi, te je nagovijestio uspješnu godinu koja bi trebala biti začinjena velikim transferom na kraju sezone.

Igrač ima ugovor do ljeta 2025. godine sa Borussijom u koju je došao u ljeto 2020. iz Birminghama. Ove sezone je ukupno na 23 utakmice dao 10 golova i upisao četiri asistencije.

Vjeruje se da je Liverpool u ovom momentu najbliže dovođenju talentovanog veznjaka, ali ponuda Reala mogla bi svakako sve promijeniti, iako će se borba za potpis Bellinghama voditi do samog kraja.

Ono što je sada izvjesno, Bellingham do ljeta ostaje u Dortmundu, a onda će krenuti put Španije, Engleske ili možda čak Francuske, osim ako se desi nešto nepredviđeno u narednim mjesecima. Za igrača je najvažnije da nastavi da pruža dobre partije, ali da ga prije svega zaobiđu povrede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia naredni meč u Bundesligi igra već sutra u Mainzu od 18:30 sati, a eventualna pobjeda bi joj donijela proboj ka samom vrhu i priključak u borbu za naslov. Na sajtu Volcanobet kladionice pogledajte kvote za sve mečeve, uključujući i one večerašnje, a itekako ih ima. Milan protiv Lazija na Olimpicu, igra i Bayern... Ponudu pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Je provale
3 0
6HM6
Ajd molim te reci nam sto si glup??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi