Otkaz koji je danas uzdrmao Minhen: Iza svega stoji Nagelsmann, ni Salihamidžić nije pomogao

Tapalović je bivši

Otkaz koji je danas uzdrmao Minhen: Iza svega stoji Nagelsmann, ni Salihamidžić nije pomogao

E. Škorić

Iako je dugi niz godina bio jako važan za uspjehe Bayerna, danas mu je uručen otkaz i više neće biti dio njemačkog velikana. Navodno iza odluke stoji trener Julian Nagelsmann, iako je Hasan Salihamidžić kao direktor kluba pokušavao da izgladi cijelu situaciju.

Bayern se danas razišao sa dugogodišnjim trenerom golmana Tonijem Tapalovićem, a Bild ovu iznenadnu vijest donosi uz informaciju da je bilo "nepomirljive razlike" sa glavnim trenerom Julianom Nagelsmannom.

Nedavno se u Bayernu mnogo toga vrtjelo oko ovog pitanja. Nakon povrede prvog golmana Manuela Neuera, koji je krajem prošle godine stradao dok je išao na skijanje, odjednom se pojavila potreba za hitnom akcijom kako bi se našla njegova zamjena. Alexander Nübel, koji je pozajmljen Monacu, bio je idealno rješenje, ali će 26-godišnjak zasad ostati u Francuskoj.

Umjesto njega, Bayern je potpisao iskusnog Yanna Sommera iz Borussije Moenchengladbach. Švicarac je debitovao u nedavnom remiju s Leipzigom (1:1), ali trebao bi da bude Bayernovo rješenje na golu barem do kraja sezone.

Očigledno, tema o Nübelu nije bila daleko od toga da se odloži. Između ostalog, Nübel je prokomentarisao i Tapalovićevu nezadovoljavajuću komunikaciju. Sportski direktor Hasan Salihamidžić tada je najavio "interne razgovore".

Činjenica da 42-godišnjak sada odlazi ne bi trebalo da ima nikakve veze sa Nübelom, već su "nepremostive razlike sa trenerom Julianom Nagelsmannom trebalo da budu okidač".

Oglasi

Kako se navodi, Tapalović je razriješen dužnosti "odmah" i ne bi trebao biti na klupi na utakmici Bundeslige protiv Koelna koja se igra u utorak navečer.

Nagelsman je prethodno dao vrlo diplomatske izjave o Tapaloviću na konferenciji za novinare u ponedeljak.

"Važno je da svako radi svoje i da zna svoje obaveze. Trener golmana tu može poboljšati stvari", rekao je trener, pa je dodao: "Generalno, ne vidim problem ako se ljudi poznaju godinama. Nemam tu negativnu tačku. Ali uvijek postoje stvari koje se mogu učiniti bolje, uključujući i mene".

Tapalović, koji je prijatelj sa Neuerom, unaprijeđen je u pomoćnog trenera kod Hansija Flicka, ali se potom vratio svojoj ulozi trenera golmana pod Nagelsmannom. Odnos s Nagelsmannom navodno nije bio bez problema, zbog čega je Salihamidžić u više navrata tražen da djeluje kao posrednik – na kraju uzalud.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Volcanobet nudi bogatu ponudu sportskih takmičenja, pa možete tako da se okladite i na večerašnje utakmice. Kliknite OVDJE da biste vidjeli kvote za vrhunske mečeve koji nas očekuju.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi