)
Sloboda gubila pa preokrenula protiv Bratstva

Dobra fudbalska predstava u Tuzli

Sloboda gubila pa preokrenula protiv Bratstva

Esmer Oštraković, foto: Emir Dindić

Prijateljsku utakmicu u Tuzli odigrale su ekipe Slobode i Bratstva iz Gračanice, a pobjedu od 3:1 nakon preokreta ostvarila je ekipa Slobode.

Od samog početka utakmice Sloboda je bila dosta otvorenija, te je krenula veoma ofanzivno kako bi došla do vodstva protiv tima iz Gračanice.

Ipak, prvi su do gola stigli nogometaši Bratstva. Igrala se 13. minuta utakmice kada je nakon lijepe akcije Šer pogodio za 0:1.

Nije dugo trajala prednost Gračanlija. Već u 21. minuti utakmice rezultat je bio 1:1, a strijelac gola za poravnanje bio je Vranješ.

U 26. minuti utakmice još jedan lijep napad Slobode preko Kapetanovića. Lopta je na kraju stigla do Komazeca, ali on ne pogađa iz sjajne situacije.

Samo minuta kasnije Sloboda je došla do preokreta. Upravo Komazec je ovaj put iskoristio priliku u kojoj se našao u pogodio za 2:1.

Oglasi

Sa tim rezultatom otišli se na odmor, a dosta bolji na otvaranju drugog poluvremena bili su gosti iz Gračanice.

Ipak, Erić je u tim trenucima spašavao domaću ekipu. Konačan rezultat utakmice postavio je Devedžić u 82. minuti nakon jedne gužve pred golom Bratstva.

Do kraja utakmice viđen je i dobar pokušaj Čivića koji golman Bratstva ipak brani, te je rezultat na kraju ostao 3:1.

FK Sloboda Tuzla - NK Bratstvo Gračanica 3:1 (2:1)

SLOBODA: Bukvić, Osmić, Kapetanović, Jusić, Šubert, Vošnjak, Osmić M., Mehmedović, Husejinović, Vranješ, Komazec.

BRATSTVO: Čarapić, Borovčanin, Novaković, Devedžić, Ristović, Kahrimanović, Šer, Čosić, Jaganjac, Vukičević, Mehičić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samosloboda.forzajuve
Ja ne znam koju ste utakmicu vi gledali u drugom poluvremenu..Sloboda je napadala sa svih strana, sigurno desetak suteva na gol su imali, posjed 80% sigurno..i vi kazete Bratstvo bilo bolje u 2 poluvremenu..ja mislim da su dva puta presli centar .. kaze Eric spasavao slobodu, boze sacuvaj..
10 1
fukaraslana
Ako je ovo nasa ekipa za opstanak i ovaj trener tesko nama
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi