Manchester United u rukama katarskih šeika za pet milijardi funti!

želi napraviti najjači tim na svijetu

Manchester United u rukama katarskih šeika za pet milijardi funti!

E. Oštraković

Ono što se cijeli dan čekalo, barem ako ste navijač Manchester Uniteda, konačno se i desilo, a naravno radi se o ponudi Katara za kupovinu kluba.

Zvanična ponuda investitora iz Katara je stigla i iznosi 5 milijardi funti. Rok za kupovinu Manchester Uniteda ističe večras u ponoć, a njihova ponuda je jedina pristigla za sada.

Ponuda od više od oko pet milijardi funti itekako se sviđa trenutnim vlasnicima Manchester Uniteda, a to je američka porodica Glazer.

Ipak, oni smatraju da mogu dobiti više novca, posebno jer postoje još neki ljudi koji su zainteresovani za kupovinu kluba.

Procjenjuje se da će Glazeri klub prodati za oko 6 milijardi funti, te je to minimum na koji će pristati, ali problem bi se mogao desiti ako nove ponude ne budu stigle.

Oglasi

Dionice su u četvrtak u New Yorku zatvorene na 9.7 posto više, a to znači da je vrijednost kluba uvećana na oko 4 milijarde funti.

Još uvijek se očekuje ponuda Sir Jima Ratcliffea koji je najavio kupovinu Manchester Uniteda, kluba za koji navija cijeli svoj život.

Ratcliffe je najbogatiji čovjek u Velikoj Britaniji i narvno da ima sredstva za kupovinu. Njegova imovina procjenjuje se na 21 milijardu funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim njih, interesovanje za kupovinu Manchester Uniteda pokazao je i vlasnik Twittera i Tesle, Elon Musk, ali pitanje je da li će poslati zvaničnu ponudu.

Osim ovih ponuda očekuju se i zvanične ponude iz Saudijske Arabije i Kine, ali trenutno je stigla samo jedna ponuda i to iz Katara.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Samo da se rjesi ova americka porodica i United se vraca tamo gdje pripada
4 2
green_dragon
Nesto kao da smrdi.....haman guma..a nije guma vec plastika se cuje...hahhahaahahha
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi