Dileme nema: Frano Jelić je pokrao Slobodu u Modriči!
Liga nam se tek vratila, odigrane su tri utakmice, a dvije su obilježene nekim sramotnim sudijskim odlukama. Pored ovog meča, cirkusa je bilo i u Banjoj Luci.

Tuzlanski tim objavio video sporne situacije

Dileme nema: Frano Jelić je pokrao Slobodu u Modriči!

Eldar Ganibegović

Povratkom Premijer lige vratila nam se i svakodnevna priča o spornim i sramotnim sudijskim odlukama. Ovog puta žrtva je bio FK Sloboda. 

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine jučer su se u Modriči sastali dobojska Sloga i tuzlanska Sloboda. Krajnji rezultat utakmice bio je 2:2.

Ovim rezultatom itekako zadovoljnija može biti Sloga, s obzirom na to da je tuzlanski tim vodio dva puta i bio na pet minuta od pobjede i osvajanja tri boda. 

Igrala se 85. minuta kada smo vidjeli sporni trenutak. Nakon jednog kornera Nikolić postiže pogodak poslije faula nad Semirom Bukvićem, no sudija Frano Jelić se oglušio na sve i pokazao na centar. 

Bukvić je ostao da leži na travi, dok se u prijenosu utakmice moglo čuti kako urla na sudiju: "Lopta mi je u rukama, on me udara, a ti ne sviraš. Šta hoćeš, nećeš da pobijedimo? Kako te nije stid?".

Nije dobio nikakav odgovor, morao je da nastavi meč, a Sloboda da se pomiri s činjenicom da je ostala bez jako važna dva boda, koja možda mogu biti presudna u konačnici kada se bude odlučivalo ko će u niži rang.

Oglasi

Danas se na jednom navijačkom Instagram profilu Slobode pojavio sporni video. "Situacija s jučerašnje utakmice. Nad našim golmanom Semirom Bukvićem napravljen je čist prekršaj, a na odluku sudije nije dosuđen prekršaj", stoji u opisu videozapisa.

Na snimku kojeg mozete pogledati klikom ovdje jasno se vidi da je Bukvić fauliran. Svugdje na svijetu je ovo prekršajnad golmanom, osim u Bosni i Hercegovini. Frano Jelić je bio blizu, nekoliko metara od događaja tako da se s pravom možemo pitati da li je radio po nečijem nalogu. Čijem? Možda se u bliskoj budućnosti zapitaju i nadležni državni organi.

Mjesecima se šapuće da ligu "moraju" napustiti dva kluba iz Federacije Bosne i Hercegovine. Krađa bodova Slobodi u Modriči ovim šaputanjima daje na značenju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda se trenutno nalazi na 11. mjestu s 20 bodova, a da nije bilo krađe u Modriči sada bi bili osmi s 22 i van opasne zone. 

Ukoliko se desi da tuzlanski tim zaista ispadne iz lige, ovo je situacija koje će se sjetiti svi koji u srcu nose boje Slobode, ali bit će im uzalud. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Pa zar je to nesto novo, naređeno sloga mora ostati u ligi,borac mora u evropu, **** bosanske timove koliko gid mozes, a mi blejimo i samo komentarisemo
5 0
user1657879699
A borac?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi