Manchester United nakon skoro šest godina osvojio trofej!

Crveni vragovi bolji od Newcastlea

Manchester United nakon skoro šest godina osvojio trofej!

Edmir Škorić

Manchester United je prvi put od 2017. godine osvojio trofej, pošto je danas na Wembleyju u Londonu sa 2:0 pobijedio Newcastle u finalu Liga kupa.

Posljednja trofejna sezona za Crvene vragove bila je pod vodstvom Josea Mourinha, kad su 2016./2017. u vitrine na Old Traffordu pohranjeni domaći Superkup, odnosno Community Shield, engleski Liga kup te pehar namijenjen pobjedniku Evropske lige.

Skoro šest godina kasnije United dolazi do novog trofeja. Naravno, navijači Uniteda su gladni trofeja, očekuju mnogo veće trofeje od onog danas osvojenog, ali svakako je lijepa stvar za sve u Manchesteru što je najzad nešto osvojeno, a bit će to posebno drago menadžeru Eriku ten Hagu.

Igrači Manchester Uniteda su imali finu uvertiru u ovo finale jer su pobijedili i izbacili Barcelonu prije nekoliko dana u Evropskoj ligi, pa su i dalje u igri za osvajanje evropskog trofeja.

Nedjeljno finale za United je bilo deseto u Liga kupu koji je momčad Crvenih vragova osvajala u pet navrata, dok je Newcastleu ovo bilo tek drugo finale. U prvom odigranom prije 47 godina pobijedio ih je Manchester City.

United je zaista bio bolji rival od bogatog protivnika. Vodeći gol zabio je Casemiro na centaršut Lukea Shawa, iako su mnogi vjerovali da bi VAR mogao da ga poništi jer je izgledalo kao da se radi o ofsajdu. Ipak, gol je potvrđen, United je onda samo šest minuta kasnije postigao i drugi gol.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1629890356912300038[/twitter]

Marcus Rashford je sve dobro napravio, pucao, a lopta se od Svena Botmana odbila u mrežu Lorisa Kariusa, koji je nakon dvije godine branio na jednoj utakmici.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1629891910390239232[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Spletom okolnosti njemački golman morao je na gol i nije blistao, ali ipak imao je nekoliko dobrih intervencija.

United je u ovom trenutku dosta kvalitetniji tim od Newcastlea, to se moglo vidjeti na terenu, iako su na tabeli dosta dugo bili jedan pored durgoga. United je sada treći s 49, a Newcastle peti sa 41 bod. Između se smjestio Tottenham sa 45, dok je lider Arsenal sa 57. Dva manje ima Manchester City.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Championiiiii alleeeee United jedan trofej posle 6 godina dosao u vitrinu idemo ove godine još koji osvojiti. Bravo Manchester United bravo Ten Hage
7 1
CASIO
Meljemo sve po vrsti. MUFC
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi