Gostujuća "tribina" na stadionu Rođeni: Pogledajte odakle će navijači gostiju pratiti mečeve

Privremeno ili stalno rješenje?

Gostujuća "tribina" na stadionu Rođeni: Pogledajte odakle će navijači gostiju pratiti mečeve

Admin Čaušević

U FK Velež su posljednjih dana odlučili da improvizuju te su osigurali da gostujući navijači ubuduće mogu prisustvovati utakmicama na stadionu Rođeni.

Stadion Rođeni je sigurno jedan od najljepših u BiH, pogotovo nakon postavljanja novog hibridnog terena koji je položio ispit u uvodnih nekoliko mečeva.

Međutim, najveća mana je nedostatak adekvatne gostujuće tribine pa su u FK Velež na neki način primorani da improvizuju.

Mala betonska tribina je uklonjena, pa će tako ubuduće gostujući navijači utakmice pratiti iz improvizona tribine metalne konstrukcije

Gostujuća tribina je postavljena tik uz granični zid i nalazi se 30-ak metara od terena pa će pogled za pristalice gostiju biti sve osim idealan.

Sa montiranjem privremenog rješenja za gostujuće navijače počelo se ove sedmice, a prvi test kako će sve izgledati je u srijedu, 8. marta.

Oglasi

Tada je na programu mostarski gradski derbi, a očekuje se dolazak između 200 i 300 pristalica Zrinjskog, popularnih Ultrasa.

Radovi bi trebali kompletirani danas ili sutra kada će se postaviti zaštitna ograda te daske za stajanje poslije čega bi trebala proći i sigurnosnu provjeru.

Drugi ovosezonski derbi je na programu u srijedu od 18 sati, a sudit će ga najbolji bh. arbitar Irfan Peljto. 

S obzirom na savršeni start očekuje se navijači Veleža napune tribine kao što je to bio slučaj protiv Borca u subotu, dok će se i Red Army vratiti na istočnu tribinu.

Svakako ne treba sumnjati da će i navijači Zrinjskog ispuniti gostujući sektor.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haroni
Stalno za kone i genocidaše, ostali bujrum s našim navijačima
8 0
Catanzaro
Eto mi smo na Bijelom brijegu blizu terena i pogled nam je superioran. Ko da smo na mansardi u omladinskoj
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi