Nestvarno je na koji način je bivši igrač u 90. minuti ukrao Interu pobjedu, ali tema dana je Lukaku

Inter opet kiksao

Nestvarno je na koji način je bivši igrač u 90. minuti ukrao Interu pobjedu, ali tema dana je Lukaku

Edmir Škorić

Nogometaši Intera gostovali su ekipi Salernitane u 29. kolu italijanske Seriej A i na kraju nesretno ostali bez pobjede (1:1).

Inter je ovo kolo dočekao na četvrtom mjestu s 50 bodova i praktično dijeli to mjesto s petoplasiranom Romom koja ima isto bodova. Dakle, Nerazzurri su na rubu i ne mogu si priuštavati nove kikseve jer lako može da ostane bez Lige prvaka, a to naravno niko na Meazzi ne želi ni da zamisli.

U teoriji izgleda lako dobiti Salernitanu, no u praksi je to teško, naročito ako imate napadače koji ništa ne mogu da pogode iz igre već sedmicama.

Duel sa 15-plasiranom Salernitanom igrao se u petak zbog toga što Inter u utorak igra s Benficom važan meč četvrtifnala Lige prvaka, a ta činjenica, uz onu da se igralo u dnevnom terminu, nije predstavila problem Interu.

[twitter]https://twitter.com/FansArena4/status/1644381988286001153[/twitter]

Ispromašivali su se i danas pošteno, prije svih Romelu Lukaku, koji je u velikoj krizi iako je nedavno za Belgiju postigao dva gola i jedan, doduše s penala, protiv Juventusa prije nekoliko dana u polufinalu Kupa.

Oglasi

No, u tim mečevima je Belgijac imao "more promašaja", a danas se "proslavio" tako što je sa samo metar udaljenosti glavom pucao i pogodio loptom u prečku umjesto da Inter uvede u mirniju završnicu.

Kada su promašili sve što su mogli, stigla je kazna. U 90. minuti je bivši igrač Intera Antonio Candreva postigao spektakularan gol i Salernitana je slavila veliki bod.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Candreva je iskosa s desne strane centrirao, no lopta je prešla preko Onane i završila u mreži. Zaista nevjerovatno. Inače, Inter je poveo golom Gosensa u šestoj minuti, ali to na kraju nije bilo dovoljno za sva tri boda.

Inter je u ozbiljnoj krizi, a najveći problem je napad. Pokušat će to popraviti u utorak protiv Benfice, a vjeruje se da će starteri biti Džeko i Lautaro Martinez, koji su danas s klupe dobili šansu za igru.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Da nema djeke, lukaku bi bio najveci kloc u interu
1 3
FudbalskiZnalac
3 gola za belgiju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi