Real Madrid ne odustaje i još uvijek vjeruje

Kraljevi slavili protiv Celte

Real Madrid ne odustaje i još uvijek vjeruje

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Celtcu sa 2:0 u meču 30. kola španske La Lige.

Madriđani su večerašnjom pobjedom smanjili zaostatak za vodećom Barcelonom na osam bodova, nadajući se da će sutra Barca ostati bez pobjede u duelu s trećeplasiranim Atleticom na svom Camp Nouu.

Real je u prethodne dvije ligaške utakmice ostvarivao pobjede, iskoristivši dva remija Katalonaca, pa se sada još uvijek nada čudu i vjeruje da može do titule, iako su mnogi odavno već istu gurnuli u ruke Barcinih igrača.

Ipak, osam je kola do kraja, pa u slučaju da Barcelona sutra ne pobijedi, Madriđani svakako imaju pravo da vjeruju i da se nadaju velikom povratku.

Što se tiče meča protiv Celte, on je riješen na kraju prvog i na početku drugog dijela. U 42. minuti Marco Asensio je pogodio za 1:0, a u 48. minuti Eder Militao je upravo na asistenciju Asensija postavio konačnih 2:0.

Real je igrao u jakom sastavu večeras, što je Carlo Ancelotti i najavio i što jasno pokazuje namjere Kraljeva da se bore do samog kraja.

Realu za tri dana slijedi gostovanje u Gironi, pa dočekuje Almeriju, a onda ide u goste Real Sociedadu. Nakon te serije ligaških utakmica, 6. maja igraće finale Kupa Kralja protiv Osasune i eto prilike za trofej.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jako važni bit će mečevi protiv Manchester Cityja u polufinalu Lige prvaka. Prvi se igra 9. maja u Madridu, a revanš je 17. maja na Etihadu.

Real kao najtrofejniji evropski tim želi novi trofej Lige prvaka, a City će biti pravi ispit. U slučaju prolaska u finale, Madriđane će čekati okršaj sa nekim od milanskih rivala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
@Hadzija123 @E.Car hajde mangupi javite se esadsvrakic@gmail da dobijete po jednu vaspitnu
2 0
nakopitam
Real je najveci klub na svijetu koji ima vise Evropskih titula nego naprimjer svi pirgavi englezi zajedno! Zbog toga ih UEFA I FIFA POTPOMOGNUTI IZRAELSKIM CIFUTIMA POKUSAVAJU ZAUSTAVITI ali slabo im nesto ide od ruke.. A onaj @E.Car je ganci
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi