Pogledajte dvije velike sudijske greške: O onoj na štetu Tuzla Cityja će se mnogo pričati

Poništena dva čista pogotka

Pogledajte dvije velike sudijske greške: O onoj na štetu Tuzla Cityja će se mnogo pričati

Midhat Šljivak

FK Sarajevo i FK Tuzla City na Koševu su odigrali meč 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovaj meč obilježile su dvije velike sudijske greške i poništena su dva čista pogotka na obje strane.

Sarajevo je pobijedilo Tuzla City s 1:0, a lako je rezultat mogao biti i drugačiji da su sudije bile na nivou.

FK Tuzla City postigao je pogodak za 1:1 protiv Sarajeva na Koševu u 74. minuti meča. Ivaniadze je pogodio, ali uzalud se radovao jer je pomoćni sudija pokazao ofsajd.

Tuzla City se uzaludno radovala golu iz 74. minute na Koševu. Pomoćni sudija je pokazao da je ofsajd i Ivaniadze je ostao bez pogotka.

Trenutak kada Besim Šerbečić vraća loptu

Ipak, mnogi se pitaju kako je ovaj pogodak poništen. Besim Šerbečić je bio taj koji je poklonio loptu protivničkom timu, no to sudije očigledno nisu vidjele.

Oglasi

Ovakve situacije na utakmici se doista rijetko viđaju i sasvim sigurno se radi o jednoj od najvećih sudijskih pogreška u posljednjih nekoliko godina. 

Gosti su u ovoj situaciji očigledno oštećeni i tu nema nikakve dileme. Namjerno ili ne, najmanje je bitno Tuzlacima. Samo sudijska trojka na čelu s Erminom Sivcem zna zašto pogodak nije priznat i Tuzla City će sigurno imati prigovora na suđenje.

Sivcu su pomoćnici odmogli i u 86. minuti kada je i Sarajevu poništen čist pogodak. Zabrljao je i drugi pomoćnik jer Renan Oliveira nije bio u ofsajdu kada je postizao pogodak.

Renan Oliveira nije bio u ofsajdu kod postignutog gola

Glavni sudija ovog meča bio je Ermin Sivac iz Zenice. Pomoćnici i glavni krivci za lakrdiju su Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Davor Vukašinović iz Rogatice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo je bila sudijska lakrdija koja je ispraćena smijehom, a gosti su posebno bili nezadovoljni suđenjem što su i jasno pokazali nakon utakmice.

Suđenje je definitvno veliki problem u bh. fudbalu. Uzalud nam sve ako sudije prave ovakve greške iz kola u kolo.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Cuj pricat ce se o onoj na stetu Tuzle a nece o onoj na stetu Sarajeva .E jbm ti novinaru sve po spisku
5 2
nakopitam
Moram priznati da su me PITARI POZITIVNO IZNENADILI. Svaka cast za posjetu. Dokazali ste da ste i dalje htjeli mi to priznati ili ne, bez konkurencije NAJVECI U DRZAVI. Ali ako ne otjerate ovu gamad poput varesanovica prestici ce vas ZRINJSKI USKORO!
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi