Partizan nije iskoristio prvu meč loptu: Džanan Musa i Kraljevi slavili u prepunoj beogradskoj Areni

Trijumf Reala

Partizan nije iskoristio prvu meč loptu: Džanan Musa i Kraljevi slavili u prepunoj beogradskoj Areni

Edmir Škorić

U Beogradu je večeras odigrana treća utakmica četvrtfinalne serije Eurolige između Partizana i Real Madrida, a okončana je pobjedom gostiju 82:80. Španski tim se vraća u seriju, sada gubi 2:1, a Partizan će u četvrtak imati drugu meč-loptu.

Mnogo se pisalo o ovoj utakmici, nakon što je u prethodnoj izbila velika tuča između igrača jednog i drugog tima, zbog čega je duel završen 100 sekundi prije kraja.

Crno-bijeli su ga dobili sa 95:80, pa su došli do velikih 2:0 u seriji četvrtfinala, a večeras su imali prvu meč loptu za plasman na Final Four u Kaunasu. Partizan je morao bez dvoje najboljih igrača Puntera i Lessorta, dok su gostima iz Madrida nedostajali također suspendovani Deck i Yabusele.

Vodila se večeras velika bitka do samog kraja. Bilo je za očekivati takvo što i Real nije imao pravo na novi poraz, ali Partizan je i oslabljen na krilima sjajnih navijača bio odličan i protivnik koji se mnogo toga pitao na parketu.

Sa 12:0 serijom Partizana otvoren je meč i u tim momentima Real je djelovao ošamućeno, a u jednom trenutku bilo je i maksilanih 15 poena prednosti. Prvi period igre Partizan je dobio sa 32:19, ali je Real u drugom bio uspješniji sa 26:16.

Tako je tim iz Madrida uspio da smanji na tri poena zaostatka do odmora, da bi u trećoj četvrtini uspio i da povede. Kraljevi su imali 58:55, ali je Partizan znao da odgovori.

Oglasi

Poenima Muse Real je poveo 62:58 na dva minuta do kraja treće dionice, a u zadnjih 10 minuta ušlo se pri vodstvu Reala 66:63, što je značilo da nas očekuje puno uzbuđenja u zadnjoj četvrtini.

Na 3:10 do kraja Partizan je poveo 77:75 trojkom Nunnallyja, za ulazak u veliku dramu. Potom je Rudyju Fernandezu dosuđen faul u napadu, no Partizan ne koristi napad da poveća vodstvo, umjesto toga Tavares pogađa za 77:77. Partizanu je pomogao očajan pokušaj Hezonje za tri.

LeDay je promašio otvoren šut za dva, no nakon ofanzivnog skoka, još jedan promašaj krilnog igrača domaćeg tima. Sve se to događalo na 58 sekundi prije kraja. William-Goss je ubacio trojku za pobjedu Reala. Još malo je bilo drame, imao je Partizan napad za izjednačenje ili pobjedu, ali ostalo je 82:80 za goste.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tavares je sa 26 poena i 11 skokova briljirao u timu Reala, dok je 22 poena dodao bivši igrač Partizana Williams-Goss, Hezonja 10, a Džanan Musa devet uz šest skokova i četiri asistencije. Smailagić je ubacio 15 poena na drugoj strani, koliko i LeDay, a Nunnally 13.

Real je smanjio na 2:1 u seriji, a Partizan drugu meč loptu na svom parketu ima već u četvrtak. Eventualna majstorica igra se u Madridu 9. maja.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678173236
Musa doktore
7 0
Mostarac94
Gaziii nejac genocidnuu, Hala Madrid !
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi