Određena službena lica: Gigoviću derbi u Banja Luci, Sivac na Grbavici, Peljto opet na centru
Gigović je proteklog vikenda sudio meč na Koševu

Biće veoma uzbudljivo, nadamo se da ćemo najmanje pričati o sudijama

Određena službena lica: Gigoviću derbi u Banja Luci, Sivac na Grbavici, Peljto opet na centru

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

U subotu i nedjelju igraju se susreti 30. kola Premijer lige naše zemlje.

Dva derbija igraju se u nedjelju, ali ništa manje neće biti uzbudljivo u subotu. Krenimo redom, s obzirom da je izvršeno i delegiranje za ovo kolo, što možete pogledati ovdje.

U subotu Zrinjski dočekuje Slobodu od 15 sati, a na centru će biti Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Dva sata kasnije Tuzla City dočekuje Slogu Doboj u jedinom meču bez TV prenosa, a na centru će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Pravdu na malom hercegovačkom derbiju između Širokog Brijega i Posušja dijelit će Mateo Musa iz Čitluka.

U nedjelju u derbiju donjeg dijela tabele igraju Igman i Leotar. Prošli meč ova dva tima donio je skandalozno suđenje uvijek problematičnog Miloša Gigovića u Trebinju. Završilo je 1:1 uz velike žalbe gostiju, a na centru je sada Irfan Peljto iz Sarajeva. Pomoćnici su Moamer Čaušević (Sarajevo) i Davor Maksimović (Doboj).

Oglasi

Od 19:30 sati dva velika derbija.

U Banja Luci igraju FK Borac i FK Sarajevo. Miloš Gigović iz Gradiške. je proteklog vikenda dijelio pravdu na meču FK Sarajevo – NK Široki Brijeg, a sada će ponovo suditi bordo timu. Pomoćnici su mu Mirza Demir iz Kaknja i Damir Lazić iz Brčkog.

U istom terminu  na Grbavici igraju FK Željezničar – FK Velež. Glavni sudija je Ermin Sivac iz Zenice, a pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Senad Ibrišimbegović (Travnik).

Sivac je nedavno dijelio pravdu na meču FK Sarajevo i FK Tuzla City, uz mnogo bure poslije meča, te dvije velike greške.

Oglasi

Kada su suspenzije u pitanju, Željezničar će dočekati Velež bez kapitena Edina Cocalića koji je isključen zbog pravog obračuna sa sudijom  Sabrijom Topalovićem iz Zenice. Jasno je da Cocalića očekuje žestoka kazna, a vjerovatno ga neće biti do kraja sezone. Sam Cocalić je jučer iznio teške optužbe na račun Topalovića za kojeg kaže da je vrijeđao njega i saigrače.

FK Leotar putuje na megdan Igmanu bez Đoke Milovića, a Igmanu će nedostajati iskusni Mirko Oremuš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo će u derbiju u goste Borcu bez Slaviše Radovića.

NK Široki će nove bodove tražiti u malom hercegovačkom derbiju protiv HŠK Posušje, a pravo nastupa nemaju Ivan Pranjić i Dominik Radić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Penal za Borac
4 1
nakopitam
Sarajevo uzima borac lakse od ocekivanog
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti