Vidljiva šteta na Koševu nakon vječitog derbija, oglasili se iz FK Sarajevo
Navijači i igrači Željezničara nakon posljednjeg zvižduka sudije Peljte

Objavili su i 'dokaze'

Vidljiva šteta na Koševu nakon vječitog derbija, oglasili se iz FK Sarajevo

Samir Mlaćo

Proteklog petka odigran je sarajevski vječiti derbi. Bilo je 2:2, iako je bordo tim vodio 2:0.

Na kraju su zadovoljniji bili navijači Željezničara, a oni na južnoj tribini su uz pjesmu dočekali kraj meča. Vidljivo je bilo da su pojedini u rukama imali i stolice koje su uništene, a o čemu se se sada oglasili iz FK Sarajevo.

Sa Koševa su objavili fotografije uništenih stolica i jasno je da će NS BiH sada sve poslati FK Željezničar.

FK Sarajevo je poslao zvanični zahtjev za nadoknadu štete nastalu na južnoj tribini Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatovic Hase" za vrijeme i nakon utakmice 31. kola Premijer lige BiH protiv FK Željezničar.

Posted by FK Sarajevo on Friday, May 19, 2023

Plavi sa Grbavice će morati da izmire svu štetu.

“FK Sarajevo je poslao zvanični zahtjev za nadoknadu štete nastalu na južnoj tribini Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatovic Hase" za vrijeme i nakon utakmice 31. kola Premijer lige BiH protiv FK Željezničar“, stoji u objavi FK Sarajevo.

Oglasi

Na južnoj tribini bili su smješteni najvjerniji navijači Željezničara, te su svih 90 minuta pružali veliku podršku svojim ljubimcima.

Oni su dobili nešto više od 2.000 ulaznica te su bili veoma ljuti na Upravu FK Sarajevo, što je i sam FK Željezničar naveo u saopštenjima prije meča.

Kasnije su sve podržali navijači Sarajeva koji su jasno kazali da će to stvoriti probleme pri njihovom gostovanju na Grbavicu, odnosno da će i oni dobiti manji broj ulaznica, što svakako unštava čari derbije koji je ionako srozan posljednjih godina, a u čemu su veliki krivci čelnici oba kluba.

Derbiju je prisustovalo 13.000 navijača, što je zvanični podatak NS BiH.

Nakon meča bilo je 'vruće' na terenu, ali i na tribinama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Sarajeva sa istočne tribine gađali su nogometaše Željezničara, no spriječeni su veći incidenti. Do sukoba je i na terenu došlo od strane jednog člana stručnog štaba FK Željezničara i dječaka iz Akademije FK Sarajevo koji su bili pored terena, ali sve se brzo smirilo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Ja velike stete 6 stolica sta su se u F.K.S iskompleksirali gocete ds nam oduzmu koji bod zbog 5 stolica smijesni ste
2 7
papagaj
Jadovi, bio sam na JUGU, oko 20 stolica je bilo odvrnuto, imali smo osjecaj da su namjerno odšarafljeno, toliko o ljigavim pitarima
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti