Lideri i vođe, a penal ne smiju pucati: Džeko i Pjanić nestali, pa se Hadžiahmetović obrukao

Nevjerovatno

Lideri i vođe, a penal ne smiju pucati: Džeko i Pjanić nestali, pa se Hadžiahmetović obrukao

Midhat Šljivak

Bosna i Hercegovina nije uspjela izjednačiti protiv Luksemburga. Amir Hadžiahmetović je promašio penal u 56. minuti susreta i šutirao je daleko iznad gola.

Amir Hadžiahmetović se obrukao u 56. minuti izvodeći penal. Fudbaler Bešiktaša šutirao je daleko iznad gola i propustio je šansu da izjednači rezultat.

Edin Džeko je uspio iznuditi penal. Sudija je pregledom VAR-a odlučio pokazati na bijelu tačku i odgovornost je preuzeo Hadžiahmetović.

Interesantno je da su se vođe i takozvani lideri reprezentacije Edin Džeko i Miralem Pjanić odlučili da ulogu 'penaldžije' prepuste Hadžiahmetoviću i ovaj je nažalost promašio.

Pitanje je samo gdje su nestale velike vođe...

Oglasi

Sramotno izdanje Zmajeva u prvom poluvremenu i opravdani zvižduci

Iako smo imali ulogu favorita i svi očekivali pobjedu bez većih problema, situacija nakon 45 minuta nije nimalo dobra.

Osim što gubi sa 1:0, naša repreezntacija djeluje očajno na terenu i uopšte ne prijeti Luksemburžanima, koji s druge strane djeluju energičnije, svježije, opasnije, konkretnije... Zvižduci na poluvremenu bili su sasvim opravdani i pogledajte kako je to izgledalo OVDJE.

Već u 4. minuti gosti su poveli. Saničanin je dodao loptu do Barišića, koji gubi loptu, a Borges Sanches ju je ukrao i matirao Šehića za slavlje gostiju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U 18. minuti Kodro je pogodio stativu nakon ubačaja Stevanovića, a nakon toga skoro nijedna ozbiljna šansa.

Na samom kraju prvog dijela Luksemburg je imao jako opasan napad, no srećom nismo dozvolili da nam u najgorem trenutku postignu još jedan gol.

Top Komentari

kurcina2
Prije Kinezi izgrade most,nego vi napad
5 0
Ecosport
Kapiten naš se ne vidi među odbranom Luksemburga. A nedavno igrao finale Lige prvaka. Doduše, ni tu se nije vidio. Hahahahahaha
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi