Uspjeh je izgubiti od Luksemburga, a Hadžibegiću je to pošlo za rukom čak dva puta

Imamo rekordera

Uspjeh je izgubiti od Luksemburga, a Hadžibegiću je to pošlo za rukom čak dva puta

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je večeras sramotan poraz u Zenici na stadionu Bilino polje od selekcije Luksemburga rezultatom 2:0.

Iako smo bili favoriti i čvrsto vjerovali da ćemo pobjedom da se vratimo u igru za plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj naredne godine, doživjeli smo poniženje.

Dojučer amaterska selekcija, koju smo prethodno dobili u svih međusobnih sedam duela, rutinski nas je savladala pred našim navijačima.

Već u četvrtoj minuti je Borges postigao pogodak za 0:1. Izgledalo je da ima dovoljno vremena da se vratimo, ali... Početkom drugog dijela dosuđen je penal za naš tim, no Amir Hadžiahmetović je pucao visoko preko gola.

Nakon toga ponestajalo je vremena, bilo smo sve nervozniji, a onda je došao još jedan težak udarac. Sinani je u74. minuti pokopao sve naše nade oko plasmana na EURO.

Oglasi

Prosto je nevjerovatno šta smo večeras uradili i koliko smo loši bili. Od Luksemburga se zaista rijetko gubi, a naš selektor Faruk Hadžibegić uspio je u tome već dva puta.

U jesen 2020. godine Crna Gora je u meču Lige nacija ugostila Luksemburg, koji je trijumfovao u Podgorici sa 2:1. Sinani je i tada bio strijelac drugog gola za Luksemburg, a prvi je postigao Muratović.

Crna Gora uspjela je da povede golom Ivanovića u 34. minuti, ali se ubrzo sve promijenilo. Tada je selekciju Crne Gore vodio današnji selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić.

"Zaslužili smo bolji rezultat, razočaran sam poslije svega. Znali smo da je Luksemburg iskusan, ali su pravili pritisak i na terenu i van terena, a sudija definitivno nije bio na nivou važne utakmice. Žao mi je momaka, dali su sve od sebe, razočaran sam. Poraz mi teško pada, ali to je sastavni deo sporta“, rekao je nakon utakmice Hadžibegić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hadžibegić je početkom godine izabran za novog selektora BiH, ali čini se da neće još dugo sjediti na klupi Zmajeva.

Osim BiH bio je selektor i selekcije Crne Gore te vodio brojne klubove: Sochaux, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakirspor, Denizlispor, Niort, Dijon, Bastia, Arles, Valenciennes i Red Star.

Top Komentari

komentator1
Novinari ovog portala su dodikovi i osimovi cetnnici. Smeta im hadzibegic a ne smeta vico
2 5
Drakula
SAVEZ ODLAZI NISTA? MALOUMNI NAVIJACI DOK NAM U SAVEZU SJEDE NEZNALICE A VICO NIJE JEDINI,IMA NJIH JOS 50 KOJI NIKAD FUDBAL U ZIVOTU NISU IGRALI ILI SU DOGURALI DO RADNIKA IZ HADZICA NE ZNAM STA OCEKUJETE. OD SKANDIRANJA ODLAZI VICO I TO NEMA NISTA,DEMOLIRAJTE IM SAVEZ,DEMOLIRAJTE IM FACE ONDA CE BITI OSTAVKI.NEMA MJESTA U SAVEZU ZA LEGENDE DRZAVE POPUT BARBAREZA. DOK SE IGRACIMA TRAZE PARE DA IGRAJU ZA REPKU OD PIONIRA DO SENIORA,DOK SE FORISRAJU BABINI SINOVI OD TOGA NEMA NISTA.DOK SE LIGA STIMA BORCU I KAKO ODGOVARA POLITICKI DA SE OSVOJI TITULA NIKAD NI NA EURO NI TAKMICENJE ZA KLUBOVE NECEMO IGRATI. PRAVIT CE TE SUŠIĆA OD BLATA!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi