FK Sarajevo napustio jedan od najplaćenijih igrača!

Sporazumni raskid ugovora

FK Sarajevo napustio jedan od najplaćenijih igrača!

Admin Čaušević

Nakon serije dolazaka, večeras je iz Titove 38b potvrđen i odlazak iz FK Sarajevo pošto je Bordo klub napustio Ilija Martinović.

Odlazak Martinovića se mogao nagovijestiti još poslije ligaškog duela protiv Veleža kada ga je trener Mirza Varešanović izveo iz igre u prvom poluvremenu.

Prema nezvaničnim informacijama Martinović je bio jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici, a navodno je zarađivao petocifreni iznos na mjesečnom nivou.

Iz Titove 38b je u utorak navečer saopšteno da je Crnogorac i definitivno napustio Koševo i to poslije sporazumnog raskida.

"FK Sarajevo i Ilija Martinović sporazumno su raskinuli ugovor koji je važio do ljeta 2024. godine.

Oglasi

Martinović je stigao u naš klub početkom ove godine. Ukupno je odigrao 12 utakmica i postigao dva pogotka u Premijer ligi.

Iliji želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere", saopšteno je iz Bordo kluba.

Ovaj 29-godišnjak je na Koševo stigao početkom godine, a u bh. prijestolnici se zadržao kraće nego što je to planirao.

S obzirom da nije putovao na pripreme u Sloveniju raskid saradanje između Sarajeva i Martinovića je odavno bio u zraku i ne dolazi kao iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, iz Bordo kluba je tokom dana saopšteno kako su svoje ugovore produžili Mario Vrančić i Ivan Borna Jelić Balta, važne karike u ekipi Mirze Varešanovića.

Kako sada stvari stoje riješeno je i pitanje "jedinice", pošto će se ekipi priključiti hrvatski golman Lovre Rogić koji stiže iz Šibenika.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
bezvezan igrač, a peterocifrena plaća. tu su se pare prale.
5 2
user1675926959
Pa njih dvanaestorica primaju peterovifrenu cifru.Ovaj iz Venecuele će igrati za 25 000 eura mjesečno.Mogu misliti koliko će imati Viveiros????Sarajevo je treći klub na Balkanu po plaćenosti igrača.Čemu sve to vodi ostaje da vidimo....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi