U FK Sarajevo već spremili odgovor Partizanu!

Beograđani žele Ziljkića

U FK Sarajevo već spremili odgovor Partizanu!

Admin Čaušević

Srbijanski mediji bliski dešavanjima u FK Partizan pišu da je FK Sarajevo već spremilo odgovor Beograđinama po pitanju ponude za kapitena Bordo kluba, Almedina Ziljkića.

Nakon što se u nedjelju pojavila vijest o zvaničnoj ponudi koju je Partizan poslao u Titovu 38b, srbijanski Mondo izvještava da od posla neće biti ništa.

Kako se navodi glavni razlog je što neće doći do realizacije činjenica da kako FK Sarajevo tako ni Ziljkić uopšte nisu zainteresovani za ovaj posao.

Očekuje se da sarajevski velikan i zvanično pošalje odgovor Beograđanima i odbijenicu na ponudu za jednog od najboljih igrača Premijer lige.

Ziljkić je kratko vrijeme izrastao u lidera koševskog premijerligaša, dobio je i kapitensku traku, omiljen je u svlačionici i kod navijača i za sada nema potrebe za odlaskom.

Oglasi

Prednost Bordo kluba je svakako stabilna finansijska situacija i mogućnost da se odoli unosnim inostranim ponudama što ranijih godina i nije bio slučaj.

Kako sada stvari stoje Partizanu ostaje da negdje drugo traži rješenje za poziciju lijevog krila jer će Ziljkić i novoj sezoni nositi bordo dres.

Ovaj 27-godišnjak je zimus stigao u Sarajevo iz Olimpije za 100.000 eura, a na 14 mečeva je zabio pet golova i upisao četiri asistencije.

S obzirom na brojna pojačanja te ostanak većine najboljih igrača očekivanja navijača Bordo kluba u novoj sezoni su ogromna kako u bh. takmičenjima tako i u Evropi.

Kada su u pitanju odlasci sa Koševa još uvijek se čeka konačan razvoj situacije sa Dalom Varešanovićem.

U odlasku Varešanovića se uveliko špekuliše i to već sedmicama, a u međuvremenu mladi veznjak se priključio ekipi na pripremama u Sloveniji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Sarajevo je odigralo odlične pripreme za sada uz maksimalan učinak od tri pobjede. Naredni protivnik je ekipa Domžala, taj meč se igra u četvrtak 6. jula što će biti neka vrsta generalne proble za novu sezonu.

Takmičarska godina za Bordo klub počinje 13. jula gostovanjem gruzijskom Torpedu u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

podstanarsalavora
Ni risto đogo nije imao propagandu kao ovi beskućnici
5 6
Skender
Sve cestitke Mirvicu, Ziljkicu i upravi FK Sarajevo! Najpametnija odluka o kojoj nebi puno obrazlagao. Sa Ziljkicem u timu Sarajevo ce napredovati u Evropi, a cijena Ziljkica ce samo biti jos veca. Pravih i puno vecih ponuda iz puno jacih liga ce sigurno biti.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti