Sarajevo jednostavno mora proći Torpedo - Bordo tim promašio previše za remi u Gruziji
Foto - FK Sarajevo

Bez pobjednika u Kutaisiju

Sarajevo jednostavno mora proći Torpedo - Bordo tim promašio previše za remi u Gruziji

Midhat Šljivak

Sarajevo je u prvom duelu Konferencijske lige remiziralo na gostovanju kod Torpeda Kutaisi u Gruziji. Bilo je 2:2 i Bordo tim ima velike šanse za prolaz dalje u revanšu koji se igra za sedam dana.

Ekipa Sarajeva odigrala je dosta dobar meč na gostovanju kod gruzijskog Torpeda. Ipak, na kraju nisu uspjeli doći do pobjede i putnik dalje će se odlučiti naredne sedmice u Sarajevu.

Sarajevo je dominiralo u prvom dijelu ovog meča. Već u trećoj minuti Bordo tim stvara prvu veliku šansu, a volej Almedina Ziljkića uzdmrao je prečku domaćeg gola.

Dvije minute kasnije nova velika šansa. Dal Varešanović šutira tik pored gola, a zatim u dva navrata Oliveira ne uspjeva šutirati na pravi način i propadale su dobre šanse za Sarajevo.

Domaći su tek u 20. minuti po prvi put zaprijetili, no udarac jednog domaćeg fudbalera bio je lagan plijen za Rogića, a zatim minut kasnije Bordo tim stvara još jednu ogromnu šansu. Kyeremeh je uzdrmao prečku.

Oglasi

Golman Topreda Kljajić već u narendom napadu brani udarac Trake, a zatim golman domaćeg tima skida i udarac Samira Zeljkovića.

U 33. minuti Zeljković je ponovo iskušao golmana Topreda. Kljajić to ponovo skida, a u nastavku akcije pokušava Ziljkić, centimetri su spasili gruzijski tim.

Potom je Bordo tim malo pao. Topredo je imao dva opasna napada, no sve prati Rogić i kupi lopte ispred protivničkih napadača.

A onda u 44. minuti šok za tim Mirze Varešanovića. Domaći su iz prve prave situacije došli do gola, a na ubačaj iz kornera Niko Sandokhadze se odlično snalazi na petercu i postiže pogodak za vodstvo Torpeda od 1:0, što je bio rezultat nakon prvog dijela.

Uvodne minute nastavka pružile su zaista istinski fudbalski spektakl i do 52. minute meča rezultat je već bio 2:2.

Oglasi

Sarajevo u 47. minuti dolazi do izjednačenja. Renan Oliveira je dobio loptu u kaznenom prostoru i lagano je matirao Kljajića za poravananje rezultata na 1:1.

Međutim, samo 40-ak sekundi kasnije Torpedo ponovo vodi. Trako ispada, lopta dolazi do Bugridzea koji šutira i uz pomoć loše reakcije Lovre Rogića postiže pogodak za vodstvo domaćeg tima od 2:1.

Radost navijača i igrača Torpeda trajala je samo četiri minute. Već u 52. minuti meča Dal Varešanović koristi ubačaj Almedina Ziljkića i postiže pogodak za izjednačenje rezultata na 2:2.

Potom su oba tima imala nekoliko solidnih pokušaja, a u 64. minuti domaći stvaraju fenomenalnu šansu. S 30 metara iz slobodnog udarca šutira Shergelashvili, Rogić fenomenalnom odbranom spašava Bordo tim.

Isti igrač dvije minute kasnije prijeti iz još jednog slobodnjaka. Rogić je ovog puta nesiguran, ali brani, da bi u nastavku akcije Arabidze dobro šutirao, lopta odlazi tik pored gola.

Oglasi

Novu veliku šansu domaći stvaraju u 80. minuti. Kobuladze šutira, prečka ovog puta spašava Sarajevo. Imao je Torpedo još nekoliko opasnih napada, no ostalo je 2:2 i Sarajevo ima velike šanse za prolaz dalje.

Konferencijska liga, 1. pretkolo:

Torpedo - Sarajevo 2:2

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Torpedo: Kljajić, Kobuladze, Monteiro, Sandokhadze, Nadaraia, Gigouri, Akbari, Shergelashvili, Pantsulaia, Arabidze, Bugridze.

Sarajevo: Rogić, Beganović, Trako, Soldo, Duraković, Zeljković, Vrančić, Varešanović, Kyeremeh, Ziljkić, Oliveira.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
najbolje im je da igraju samo prijateljske, tu ih hoće.
3 9
Skender
Opet kuburimo sa golmanima. I ovaj Rogic rupa na golu.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi