Pao rekord: Grbavica je sinoć bila epicentar u Evropi, ali i šire!
FOTO: Damir Hajdarbašić/ fkzeljeznicar.ba

Na meču Željezničar - Dinamo

Pao rekord: Grbavica je sinoć bila epicentar u Evropi, ali i šire!

Admin Čaušević

Željezničar je u odličnom ambijentu na stadionu Grbavica izbjegao poraz u prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige i tako zadržao šanse da može izboriti i plasman u drugu rundu kvalifikacija. 

Čekanje se isplatilo. Dolina ćupova je u četvrtak navečer protiv Dinamo Minska bila ispunjenija nego ikad. Sve je bilo obojeno u plavu, izuzev određenih pojedinaca koji nisu baš ispoštovali višednevni apel.

Praktično svako mjesto u Željnom domu je bilo ispunjeno i sva dešavanja kako na terenu tako i na tribinama će sigurno biti nezaboravna za sve one koji su bili na stadionu.

Prema zvaničnim UEFA-inim podacima na Grbavici je bilo 13.050 što je evropski rekord na renoviranoj Dolini ćupova koja je izgledala fenomenalno.

To znači da je utakmica Željezničar - Dinamo Minska bila najgledanija od svih 36 mečeva koliko ih je sinoć igrano širom Starog kontinenta.

Oglasi

Inače, drugi najgledaniji meč je bio duel drugog bh. predstavnika u Konferencijskoj ligi. Riječ je o meču Torpedo - Sarajevo.

Na stadionu Ramas Shengelija se prema zvaničnim podacima okupilo 7.900 gledatelja. Taj meč je završen rezultatom 2:2, baš kao i onaj na Grbavici.

Na nekim od susreta posjeta je bila i više nego mizerna. Tako je meč Panevezys - Milsami kojeg je sudio bh. sudija Antoni Bandić pratilo svega 672 gledatalja.

Inače, krcata Grbavica je sigurno donijela i odličnu zaradu FK Željezničar, međutim nije isključeno da zbog određenih propusta u organizaciji stigne i neka UEFA-ina kazna.

Podsjećanja radi, Plavi su imali zaostatak od 0:2, ali u su se u samom finišu uspjeli vratiti te su sa dva gola Dženana Haračića vratili stvari na početak.

Revanš susret igra se 20. jula u Bakuu. Kako ne važi pravilo gola u gostima sve je još uvijek otvoreno te se Željezničar definitivno ima čemu nadati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Neka prica ko sta hoce navijao za Zelju il ne al kapa do poda za manijeke i sve koji vole Zelju, ja ga volim i nisam mogao na stadion iz drugih razloga al mozete saamo da gledate i ucite sta rade svi Zeljovci. Zaostajete svi mnogoo za najboljim navijacima na balkanu. Velik si ti Zeljo moj i idu bolji i bolji dani.
9 1
mitoza
Treba raditi na stvaranju uslova da se reprezentativne utakmice igraju na Grrbavici.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi