Čovjek kojeg su u Unitedu svi otpisali danas zabio golčinu, pa slavio kao da je finale Lige prvaka

Donio pobjedu protiv Lyona

Čovjek kojeg su u Unitedu svi otpisali danas zabio golčinu, pa slavio kao da je finale Lige prvaka

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda danas su u prijateljskoj utakmici pobijedili Lyon s minimalnih 1:0, a utakmicu je obilježio čovjek kojeg su na Old Traffordu već davno svi otpisali.

Crveni đavoli se punom parom spremaju za novu sezonu u kojoj će se konačno pokušati vratiti u sami vrh engleskog fudbala.

Pred Erikom ten Hagom je sigurno težak zadatak jer su očekivanja velika, a u slučaju da ne uspije ih ostvariti sigurno je da će mu prijetiti otkaz.

United je već doveo nekoliko pojačanja, no Ten Hag se nije još uvijek odrekao ni fudbalera koji mu nisu u planovima. To se vidjelo i u današnjem prijateljskom meču protiv Lyona kada je svima dao šansu.

U prvom planu našao se Donny van de Beek kojeg su već davno na Old Traffordu sve prekrižili i prežalili, no Nizozemac je pokazao da se on ne predaje sve dok postoji šansa da se konačno dokaže u dresu Uniteda.

Oglasi

Upravo je Van de Beek bio čovjek odluke u današnjoj utakmici jer je postigao jedini pogodak koji je donio pobjedu Manchester Unitedu.

Naime, u 49. minuti Van de Beek je zabio sjajan pogodak iz voleja za 1:0 nakon što je Gore centrirao s desne strane. Koliko mu je gol značio najbolje je pokazala njegova proslava istog.

Van de Beek je prošao kroz dosta teških trenutaka od dolaska u United iz Ajaxa prije tri godine i zbog toga nije čudo što je današnji gol u pripremnom meču proslavio kao da je riječ o finalu Lige prvaka.

Nizozemac je od dolaska iz Ajaxa odigrao tek 60 mečeva i dao dva gola za United, a proveo je jednu sezonu i na posudbi u Evertonu.

Njega su prije početka priprema svi otpisali i poručili da će ga klub sigurno prodati, no ovaj gol bi itekako mogao da promijeni njegovu situaciju na Teatru snova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lega
A kako je to trebalo da slavi da bi vi "novinari" shvatili kako je to kad igraš za jedan veliki tim i kad zabijem gol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi