Zabili mu nož u srce oduzimanjem kapitenske trage, a Maguire sada spremio žestoku osvetu

Neće ostati dužan Manchester Unitedu

Zabili mu nož u srce oduzimanjem kapitenske trage, a Maguire sada spremio žestoku osvetu

Endin Čaušević

Manchester United jučer je potvrdio da Harry Maguire više neće biti kapiten ovog tima jer je Erik ten Hag odlučio da kapitensku tragu uruči nekom drugom igraču. Maguire nije krio koliko je razočaran takvom odlukom, a engleski mediji pišu da je ovaj defanzivac spreman na osvetu Manchester Unitedu.

Maguire je bio kapiten Uniteda prethodnih sezona i tu čast mu je dao Ole Gunnar Solskjaer, a Ten Hag nakon dolaska nije mijenjao stvari. No, ovog ljeta nizozemski stručnjak je shvatio da Maguire nije kapiten kakvog on želi, te će traka vjerovatno pripasti Bruni Fernandesu.

Iskusnog defanzivca ova odluka je itekako pogodila i razočarala što je priznao u svom saopštenju u kojem je potvrdio da više nije kapiten Crvenih đavola.

Maguire je poručio da će se i dalje nastaviti boriti za grb Manchester Uniteda, no engleski mediji pišu da nije bio sasvim iskren jer su se pojavile špekulacije da je engleski reprezentativac spreman na osvetu.

The Sun piše da Maguire razmišlja uveliko o odlasku iz Uniteda i to u redove direktnog rivala. Iako je odbijao transfer mjesecima i kada je Ten Hag konačno odlučio da Maguire ostaje on se sada predomislio.

Oglasi

Navodno, Maguire je uzrujan i povrijeđen jer mu je oduzeta kapitenska traga i svojim agentima je poručio da je spreman da napusti Old Trafford.

Već su se pojavile informacije da je interes za njega pokazao Chelsea i Maguire nema ništa protiv da ide u redove direktnog rivala.

United je pokušao da ga proda Al Nassru i Al Hilalu koji su nudili čak 50 miliona eura za Maguirea, ali je on te ponude odbio. Nije htio ni u Inter na posudbu, no očito da je spreman da ide u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čelnici Uniteda nisu oduševljeni takvom odlukom jer znaju da neće zaraditi ni blizu novca koliko su nudili klubovi iz Saudijske Arabije. Chelsea je spreman da plati "samo" 20 miliona eura, a Maguire je počeo već da insistira da se ta ponuda prihvati.

Navijači se mjesecima nadaju njegovom odlasku, ali u klubu su željeli da zarade više novca od toga. No, čini se da je sada neminovno da i Maguire želi da ide, te bismo ga najvjerovatnije od iduće sezone mogli gledati u dresu Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Joj govana i naslova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi