Evropska noć na Koševu završila je katastrofalno - Sarajevo ispalo od Torpeda!

Konferencijska liga

Evropska noć na Koševu završila je katastrofalno - Sarajevo ispalo od Torpeda!

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbalski klub Sarajevo večeras je na stadionu Koševo ugostio gruzijski Torpedo iz Kutaisija. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, u produžecima su mreže mirovale, pa su penali donijeli pobjednika i putnika u drugo pretkolo Konferencijske lige. Nažalost, bio je to gruzijski sastav.

U prvoj utakmici Sarajevo se ispromašivalo, ali 2:2 je svejedno bio dobar rezultat pred uzvrat koji nije donio spektakularnu igru bordo momaka, barem ne u onoj mjeri kakvu su očekivali navijači. Bilo je na momente sjajno, a na momente nepovezano i neprepoznatljivo.

Minutom šutnje za legendarnog nogometaša Sarajeva Vahidina Musemića počela je utakmica na Koševu. Iako su se očekivali žestoki napadi domaćina na startu meča, Torpedo je djelovao opasnije. U petoj minuti Bugridze je istrčao sam po desnoj strani pred Šahinovića, koji je sjajno odbranio i na neki način se zahvalio treneru Mirzi Varešanoviću što mu je večeras dao šansu ispred Rogića, koji je branio u Gruziji.

Već u 9. minuti nova velika šansa za Gruzijce. Kapiten Gigouri je glavom šutirao, no Šahinović je bio na pravom mjestu.

Nakon dvije šanse gostiju, uslijedila je prva za domaću ekipu i odmah pogodak. Kyeremeh je ubacio, a Ziljkić Almedin na prvoj stativi donosi vodstvo Bordo ekipi.

Oglasi

Nakon vodstva Sarajeva, do kraja prvog dijela skoro da nije viđena nijedna ozbiljnija situacija pred jednim i drugim golom. Tek u 45. minuti uzbuđenja i to pred golom Torpeda. Prvo je Oliveira izblokiran, da bi potom Kyeremeh glavom šutirao pored gola nakon ubačaja Ziljkića.

Gruzijci su očekivano u nastavku igrali otvorenije i sve više su napadali prema golu Sarajeva kako je vrijeme odmicalo.

Jelić-Balta je u 59. minuti šutirao iz daljine, ali nije bio precizan, a u 64. minuti velika šansa za Torpedo. Zeljković je u posljednji čas izbacio ispred Pantuslaija.

Vrančić je sve dobro napravio i snažno šutirao sa nekih 17 metara, a lopta je okrznula prečku i gosti su u toj situaciji imali puno sreće. U 72. Dal Varešanović je probao iz daljine, ali i on je bio neprecizan.

Nedugo nakon toga Renan Oliveira je bio jako blizu gola. Iskosa s lijeve strane u trku je šutirao, Kljajić uz puno problema uspijeva odbraniti. U 80. minuti lijepa akcija domaćina na desnoj strani, a na kraju Kyeremeh šutirao preko gola. I kada je izgledalo da će bh. tim okončati posao, dok se čekao kraj, Gruzijci iz prekida dolaze do izjednačenja. Izveden je slobodni udarac iskosa s lijeve strane, a glavom loptu u mrežu Šahinovića šalje Gigauri.

Oglasi

Tako je Sarajevo od gotovog napravilo veresiju, moralo da odigra još pola sata. U produžecima se vodila žestoka borba, a najbolju šansu imao je Kyeremeh u 113. minuti, ali je na kraju lopta otišla malo pored gola. Kako nije bilo promjena, pristupilo se izvođenju penala. To često nazivamo lutrijom, a ovaj put više sreće imala je ekipa.

Odmah na početku Ikić je promašio penal, Gruzijci dolaze do gola i stižu do prednosti u prvoj seriji. Drugi izvođač bio je Čataković, koji je bio siguran.  I drugi penal Torpedo koristi, Šahinović je bio nemoćan nakon udarca. Avramovski je treći pucao, te je sigurno zakucao loptu u mrežu. No, na nesreću Sarajeva, Gruzijci su bili sigurni u pucanju penala, pa je Torpedo vodio sa 3:2 nakon treće serije. Beganović je promašio u četvrtoj seriji i to je bilo to...

Već naredne sedmice očekuju nas nova uzbuđenja. Tri bh. kluba nastavljaju svoje evropske izazove, ali nažalost ne i Sarajevo.

Sarajevo - Torpedo 1:1 (Ziljkić 12/ Gigauri 90)

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Sarajevo: Šahinović, Beganović, Zeljković, Aničić, Duraković, Vrančić, Jelčič Balta, Kyeremeh, Varešanović, Ziljkić i Oliveira.

Torpedo: Kjajić, Monteiro, Sandokhadze, Madaria, Shergelasvhili, Kobuladze, Gigauri, Akbari, Bugridze, Arabidze, Pantsulaia.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
KOME ALI KOME.SMETA JAK TORPEDO AL OVAJ NAS HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHA
10 0
user1676415931
Dzaba pare,dzana tan… Hvala ti Zeljo sto postojis
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi