Manijaci su završnom porukom igračima ispred južne tribine nagovijestili šta slijedi

Imat će veliku podršku

Manijaci su završnom porukom igračima ispred južne tribine nagovijestili šta slijedi

Edmir Škorić

Malo je nedostajalo da Željezničar ostvari pobjedu u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige protiv Neftčija, ali su Azerbejdžanci sjajnim golom u nadoknadi došli do 2:2.

Plavi su bili jako blizu da pobijede i da s prednošću odu u Baku za sedam dana, ali i ovih 2:2 svakako i dalje ostavlja realne šanse ekipi sa Grbavice.

Željezničar je poveo u 12. minuti, novim golom sjajnog Dženana Haračića, a svemu je prethodio odličan centaršut Nedima Mekića sa lijeve strane.

U završnici prvog dijela jeftino primljen gol za domaće. Lebon je šutirao, lopta se od Kosorića odbila u mreži. Prethodno je Drina napravio veliku grešku.

Ipak, prije odlaska na odmor nova eksplozija na Grbavici. Sjajan gol postigao je Amoah za 2:1, da bi tek u 95. Neftči stigao do 2:2.

Bez obzira na sve, svi na Grbavici mogu da budu zadovoljni, i igrači i navijači. Kada je završen meč, nogometaši su otišli pred Manijake, a sa južne tribine su pozdravljeni i dobili su riječi podrške i hvale.

Uostalom, ovaj 'sastanak' pred južnom tribinom završio je porukom Manijaka - "Vidimo se u četvrtak!". Time su najavili veliki pohod na Baku gdće je sasvim sigurno, bez obzira na udaljenost, biti veliki broj pripadnika navijačke grupe Manijaci.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Niko iz ekspedicije Željezničar ne ide u Baku bez nade da se može proći dalje. Uostalom, upravo je u tom gradu ne tako davno ovaj tim izbacio Dinamo Minsk i ostvario veliki evropski uspjeh.

Revanš utakmica ovih timova igra se narednog četvrtka, a satnica će biti naknadno poznata. Željezničar neće igrati ovaj vikend svoj meč sa Igmanom u prvenstvu zbog evropskog nastupa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
"Time su najavili veliki pohod na Baku gdće je sasvim sigurno, bez obzira na udaljenost, biti veliki broj pripadnika navijačke grupe Manijaci." ...ko to placa?...Znamo da ovi narkomancici nemaju za kifle,nije valjda da ce Kanton parama poreskih obveznika finansirati i njihov odlazak na utakmicu?...ne bi me ni to iznenadilo...
0 8
struja
Zeljini navijaci i publika su pokazali kako se bodri voljeni klub.Bakljade i spektakli novinarski su proslost jer kostaju.Bravo navijaci za fantasticnu prestavu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi