Rasizma ima i u u Premijer ligi: Velež žestoko kažnjen, novčane kazne za još tri kluba

Rasizma ima i u u Premijer ligi: Velež žestoko kažnjen, novčane kazne za još tri kluba

Edmir Škorić

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 17.08.2023. godine, donijela je odluku o kažnjavanju nekolicine premijerligaša.

Najgore je prošao Velež, a novčane kazne dobili su još Posušje, Sarajevo i Široki Brijeg. Neki su kažnjeni i zbog rasizma te "drugih oblika diskriminacije".

Fudbalski klub Velež kažnjen je ukupno s 14.000 KM kazne zbog dvije utakmice, protiv Zvijezde 09 i GOŠK-a, u prva dva kola. Kažnjeni su sa 6.500 KM zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Što se tiče utakmice protiv GOŠK-a, tu je kazna 7.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, a navodi se da je kazna i zbog rasizma, te drugih oblika diskriminacije.

Posušje je kažnjeno sa 6.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, rasizma i drugih oblika diskriminacije na utakmici protiv Širokog Brijea.

Oglasi

Sarajevo je nakon utakmice protiv Sloge iz Doboja kažnjeno sa 4000 KM zbog upotreba pirotehničkih sredstava i "neizvršavanje odluke nadležnog organa".

Široki Brijeg je kažnjen sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Posušja.

Pred nama je peto kolo Premijer lige, a otvaraju ga Borac i Sloga utakmicom večeras u Banjaluci.

U subotu su na programu dva meča, Igman dočekuje Posušje, a Željezničar Tuzlu City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedjelju se sastaju Široki i GOŠK, te Zrinjski i Zvijezda 09, a kolo će se završiti derbijem na Koševu između Sarajeva i Veleža u 21h u ponedjeljak.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Rasizam? E sa ovim ste me stvarno razocarali, Rodjeni. Oduvijek ste mi bili simpatican klub, i uopste mi nije krivo sto ste sad neka vrsta nase filijale. Cak sam razmisljao da bi bio dobar potez da i vas Mirvic kupi, ali ovo? Dajte ljudi, 2023 godina. Vi ste oduvije bili klub hercegovacke raje. Nema mjesta rasizmu. Rijesite to kako znate i umijete, otjerajte rasiste s tribina. Ovo je sramota, stvarno.
4 5
K79
jaoooooooo kak smo moderni rasizam zestoko kaznjavamo po hitnom postupku a nacionalizam i BL to je normalna to je sta vise poželjno, fakat bi bilo smiješno da nije zalosno
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi