Na semaforu 84. minuta, a onda nezapamćen potez pomoćnog sudije na Santiago Bernabeu!

Na meču Real Madrida i Sociedada

Na semaforu 84. minuta, a onda nezapamćen potez pomoćnog sudije na Santiago Bernabeu!

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je nakon preokreta pobijedio Real Sociedad sa 2:1 u derbiju petog kola španske La Lige i ostao jedini tim s maksimalnim učinkom. No, ono o čemu svi pričaju jeste scena iz 84. minute i potez jednog od pomoćnih sudija koji je šokirao sve na tribinama zbog čega je dobio salvu zvižduka i uvreda.

Sociedad nije mogao bolje otvoriti utakmicu na Santiago Bernabeuu jer je već u petoj minuti poveo sa 1:0 kada je Barrenetxea pogodio mrežu kraljevskog kluba za vodstvo gostiju iz San Sebastijana.

Gosti su u prvom poluvremenu imali nekoliko dobrih šansi da udvostruče prednost, ali je Kepa svojim odbranama čuvao Kraljeve u životu.

I kako to obično biva na mečevima Real Madrida oni su surovo kaznili protivnika za sve promašaje. Real je vće u prvom napadu u drugom dijelu poravnao na 1:1, a pogodak je postigao Fede Valverde.

Do konačnog preokreta Kraljevi stižu u 60. minuti. Garcia je bio asistent, a gol za 2:1 i erupciju oduševljenja na tribinama zabio je Joselu.

Oglasi

Sociedad je nakon primljenog gola krenuo svim silama naprijed i pokušao da dođe do izjednačenja. Real je uspio da se odbrani, no scena koja je obilježila ovu utakmicu desila se u 84. minuti.

Nakon neuspješnog napada Sociedada lopta je otišla van granica terena i Kepa ju je trebao vratiti u igru, ali je pokušao da odugovlači nakon čega je pomoćni sudija napravio totalno neočekivan teren.

On je utrčao na teren i dodao loptu Kepi kako ne bi odugovlačio, a to je izazvalo revolt navijača Reala. Oni su salvom uvreda i zvižduka zasuli pomoćnog sudiju koji je čini se samo radio svoj posao.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@aaleexxrosmaa/video/7279903422604791073?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6974286488453285381[/tiktok]

Naime, pojedini španski mediji pišu da je uvedeno novo pravilo kako bi se spriječilo bespotrebno odugovlačenje koje rade golmani kada njihov tim vodi. Pomoćni sudija ima pravo da to ubrza i doda loptu golmanu kako bi je on što prije vratio u igru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, na Bernabeu za taj podatak nisu znali, a nakon meča počeli su s žestokim kritikama ka sudijama i tvrdnjama da oni sve to rade kako bi Real Madrid zaustavili na putu prema titulu prvaka Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
A yebo majku, pa dokle više smrdljivi madriđani da seru nešto. To što bi golman odugovlačio bi svakako glavni sudija trebao nadoknaditi.... Ili ipak ne, kad je madrid u pitanju i kad vode. Da su gubili, sudija bi svakako produžio dok ne dadnu go ili dok skroz ne preokrenu.
0 5
Madridista
Real je kraljevski klub u svakom pogledu. Oličenje poštenja, za razliku od katalonskih prevaranata, kojima se savez godinama ulizuje poklanjajući im titule i žmireći na kupovinu sudija...
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi