Benjamin Čolić novi igrač Tuzla Cityja!

Veliko pojačanje za ovaj tim

Benjamin Čolić novi igrač Tuzla Cityja! · Zvanično

Esmer Oštraković

Baš kako smo jučer i najavili, novi igrač Tuzla Cityja je Benjamin Čolić koji je danas i zvanično predstavljen u svom novom klubu.

Radi se o fudbaleru koji je dijete Željezničara. On je dres tima sa Grbavice nosio u periodu od 2009. do 2015. godine, a zatim je prešao u Čelik.

"Razgovor s predsjednikom Husićem bio je ključan i pokazao mi je ozbiljnost kluba. Jasan plan za povratak u gornji dio tabele postoji, i to me motivira. Radit ćemo naporno kako bismo što prije postigli te ciljeve i ponosno predstavljali FK Tuzla City na terenu", rekao je Čolić.

U redovima Zeničana nije se dugo zadržao. Već naredne zime digao je sidro i otišao u redove Zrinjskog.

Oglasi

Godinu dana nakon toga vraća se u Sarajevo, ali ne u Željezničar. Potpisao je za ekipu Olimpika, klub koji više ne postoji.

Otoka mu je bila posljednja stanica pred inostranstvo. U ljeto 2017. godine odlazi u Češku gdje potpisuje za  Karvinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrao je još za Česke Budejowice, a od ljeta ove godine je slobodan igrač. 

Čolić osim pozicije desnog beka može igrati i na poziciji lijevog beka, ali i u veznom redu kao defanzivni vezni.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676293618
Smrad uvlaci se zelji obecava da ce potpisat ako ne dobije angazman u inostranstvu i na kraju mu je tuzla siti inostranstvo .... smrade zabranit ti pristup grbavici treba
0 0
Cvare_Sala
I Tuzli City preporucem da traze savjete od instagram profila @direktorsportski za pojacanja i skauting, ovako bacaju pare, rezultata nema. Vjerujem da u klubu nemaju skaute, a nema ni onog buce sto je kao sportski direktor. Naravno nista protiv ovog momka koji je predstavljen, njemu sve najbolje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi