Velika tuga u  Engleskoj: Zrinjski u 94. minuti ostao bez boda u gostima kod Aston Ville
Foto: HŠK Zrinjski

Šteta, prava šteta

Velika tuga u Engleskoj: Zrinjski u 94. minuti ostao bez boda u gostima kod Aston Ville

Edmir Škorić

Na stadionu Villa Park u Birminghamu Aston Villa je ugostila HŠK Zrinjski u okviru 2. kola Konferencijske lige i na kraju teškom mukom došla do pobjede rezultatom 1:0 i to golom u 95. minuti.

Suvišno je trošiti riječi na to koliku je ulogu favorita imala Aston Villa, budući da se radi o engleskom premierligašu koji je prije samo nekoliko dana postigao šest golova protiv Brightona, ali gosti iz Mostara ponovo su sve oduševili, ali nažalost nisu uspjeli izdržati do samog kraja, primili su gol duboko u nadoknadi.

Oni su bez imalo respekta ušli u ovaj meč i pokazali da posjeduju kvalitet, a hrabrom igrom su  iznenadili Engleze, pa je prvih 45 minuta prošlo u dosta izjednačenoj igri, dok je najbolju šansu imao bh. prvak.

Prvi naleti Vilenjaka su odbijeni, nekoliko puta su domaći fudbaleri izblokirani, a onda u 15. minuti zicer za Bilbiju nakon dodavanja od strane Tičinovića,. no reprezentativac BiH ne gađa najbolje s nekih šest ili sedam metara, pa je Martinez odbranio.

U 25. minuti je Tičinović hrabro pokušao da iznenadi Martineza, ali je šutirao preko gola. Najbolju šansu Villa je imala u prvom dijelu preko Zaniola. Italijan je makazicama u 41. minuti pokušao savladati Marića, ali on je sjajno odbranio.

Oglasi

Ostalo je 0:0 na poluvremenu, a onda se čula pjesma oko 1200 navijača iz Mostara, koji su potom skandirali kako žele pobjedu.

Unai Emery već na poluvremenu ubacuje trojicu možda i najboljih igrača, Watkinsa, Douglasa Luiza i Casha, da bi potom krenula velika opsada gola Zrinjskog koja je trajala do kraja meča.

Redali su se napadi Aston Ville, veliki broj kornera, a u 54. minuti je sudija pokazao na penal jer je Jakovljević "igrao rukom". Srećom, postoji VAR, pa je sudija otišao da provjeri ovu situaciju i shvatio je da je lopta pogodila u glavu iskusnog defanzivca te je promijenio odluku.

Nakon toga još jači napadi Ville, ali Marić i odbrana Zrinjskog nisu se predavali. U 61. minuti je Marić odbranio udarac Lengleta, kasnije je Tielemans snažno šutirao, a nevjerovatni Marić odbranio... I Douglas Luiz je imao projektil koji je odbranio Marić.

A onda velika šansa za Mostarce, mada se kasnije ispostavilo da je bilo iz ofsajda. U 72. minuti je Bilbija dodao do Kožulja, koji šutira pod prečku, no Martinez izbacuje u korner.

Oglasi

Kako je vrijeme prolazilo, napadi Ville bili su sve jači i jači, ali Zrinjski se nije predavao i svim je silama branio veliki bod koji je imao u rukama. U samoj završnici nekoliko intervencija Marića, nešto je otišlo preko gola, a onda u 95. minuti McGinn na ubačaj Casha glavom pogađa za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1710036147915665727[/twitter]

U drugoj utakmici ove grupe AZ Alkmaar je sa 1:0 savladao Legiju iz Varšave, s kojom će se Zrinjski sastati u 3. kolu u Mostaru za tri sedmice. Nakon dva kola sve ekipe imaju po tri boda, a Zrinjski je smješten na drugo mjesto na tabeli.

Aston Villa - HŠK Zrinjski 1:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Aston Villa: Martinez, Diego Carlos, Konsa, McGinn, Tielemans, Digne, Lenglet, Zaniolo, Duran, Bailey, Dendoncker.

HŠK Zrinjski: Marić, Čanadžija, Čorluka, Radić, Ivančić, Hrvanović, Ćuže, Jakovljević, Tičinović, Senić, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juka1987
Jes mi dragooooooo, samo zbog pjevanja protiv drzave u kojoj zivis, karma je cudo vrati se na najgori nacin, VOLIM TE BOSNO
16 6
user1694422839
Zrinjski je nasa ubjedljivo najbolja ekipa i ovo bi bruka bilo da Borac pored njih osvoji titulu.Koji ne zasluzuje ni 7.mjesto u nasoj ligi.
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi