Ne tako davno je slavio ispunjenje dječačkog sna, a danas napustio Grbavicu

Tražit će svoju sreću negdje drugo

Ne tako davno je slavio ispunjenje dječačkog sna, a danas napustio Grbavicu

Edmir Škorić

Omar Beća, junior koji je 2021. godine potpisao ugovor sa Željezničarom, sada je dogovorio raskid saradnje sa Plavima sa Grbavice.

Nakon dobrih nastupa u selekciji juniora, Omar Beća je zajedno sa Amarom Drinom dobio šansu u prvom timu, obojica su tada potpisali ugovore.

Bivši kadetski i juniorski reprezentativac BiH, koji igra na pozicijama veznog i odbrambenog igrača, sada je donio odluku da se rastane sa klubom. S obzirom da nije igrao u posljednje vrijeme, pala je odluka da se sporazumno raskine ugovor.

21-godišnjak je ove sezone upisao samo jedan nastup u Premijer ligi, a to je bilo protiv Borca na početku sezone kada je odigrao samo 18 minuta. Nakon toga je nekoliko utakmica presjedio na klupi, a zadnjih nekoliko ga uopšte nije bilo u protokolu.

Shvativši da za njega nema mjesta, odlučio se na rastanak s klubom, pa će kao slobodan igrač potražiti neku drugu sredinu u kojoj će dobijati veću minutažu i pokazati svoje fudbalsko znanje.

Oglasi

Svojevremeno je po potpisu prvog profesionalnog ugovora sa Željezničarom kazao da je to ispunjenje dječačkog sna.

"Ispunjenje mog dječačkog sna! Potpisao sam za klub za koji navijam od malih nogu i to je velika stvar. Borit ću se i dat ću sve od sebe da se nametnem stručnom štabu, a nadam se da ću dobiti i svoje minute na terenu. Raduje nas vijest da će se navijači vratiti na tribine, jer se fudbal igra zbog navijača, a pogotovo znamo kakav je Željo klub i šta navijači predstavljaju. Oni će nam biti dvanaesti igrač i pomoći će nam u našim zajedničnim ciljevima", izjavio j tada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako njemu samom, ove sezone ne ide ni njegovom sada već bivšem klubu. Željezničar je je tek sedmi na tabeli sa samo 12 bodova i ima jednu pobjedu na posljednjih sedam utakmica uz čak šest poraza. Posljednji je bio jako gorak, na Koševu i od gradskog rivala Sarajeva, kada je tim Nermina Bašića poražen sa 3:0.

U narednoj utakmici Plavi će na Grbavici nakon reprezentativne pauze ugostiti Zvijezdu 09 i pokušati da prekinu negativnu seriju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Basicu a i tebi Bekricu polako majku ****mo eto svu ste djecu rastjeralu
1 4
SonPen1946
Umro zeljo aaaaa
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi