Svijetu će se u subotu predstaviti novo dagestansko čudovište

Metak debituje na velikoj sceni

Svijetu će se u subotu predstaviti novo dagestansko čudovište

Midhat Šljivak

Dagestan je poznat kao izvor vrhunskih MMA boraca. Mnogi od njih su istinske zvijeri, dosta je onih koje svijet još uvijek nije upoznao na velikoj sceni, a jedan od njih je 29-godišnji Sharaputdin Magomedov - poznat i kao Shara Bullet.

Sharaputdin Magomedov nova je zvijer iz Dagestana. Neporažena mašina stiže u UFC, a svjetskoj javnosti će se predstaviti na UFC 294 eventu u Abu Dhabiju kojeg predvode Islam Makhachev i Alexander Volkanovski.

Popularni Shara Bullet će otvoriti program borbom protiv iskusnog Brazilca Bruna Silve (34). Bit će to težak izazov, ali po kladionicama Dagestanac je veliki favorit.

Mnogi su uvjereni da je Magomedov nova velika zvijer u UFC-u. Iako je gotovo slijep na jedno oko to mu ne smeta previše jer je u oktagonu jednostavno nezaustavljiv.

'Metak' važi za strašnog nokautera. U dosadašnjih 17 borbi, 14 ih je završio nokautom i rijetko je viđen udarački stroj koji usput ima vrhunsko hrvanje, pa bi UFC s njim mogao dobiti novu veliku zvijezdu srednje kategorije.

Oglasi

Njegov debi u UFC-u ljubitelji mješovitih borilačkih vještina s nestrpljenjem očekuju. Svi žele vidjeti novu zvijer iz Dagestana i vjeruju da je ovo tek početak jedne velike karijere.

Treba svakako napomenuti da je Dagestanac u dosadašnjoj kaarijeri imao itekako respektabilne protivnike. Samo jedan od njih je imao negativan skor dok su drugi uglavnom imali izuzetno jake omjere pobjeda i poraza.

Također, on je i u kickboxing karijeri gotovo savršen. Ima omjer od 18 pobjeda i dva poraza, ali po njegovim riječima u ta dva meča je opljačkan za pobjedu.

Kratko je samo najavio svoj dolazak u UFC riječima: "Nova era počinje", ali priznaje da pred debi osjeća pritisak.

"Postoji pritisak, barem je tri puta veći nego u ranijim borbama. Ipak, imam veliku podršku, pa čak i iz Brazila odakle je moj rival. Lijepo je kada ljudi navijaju za tebe", rekao je Magomedov.

Pred 'Metkom' drhte mnogi. Apsolutno niko ne želi ga vidjeti na suprutnoj strani i vidjet ćemo hoće li Magomedov krenuti stopama svojih slavnih sunarodnjaka Khabiba, Islama i drugih boraca iz Dagestana.

Top Komentari

Zoilomas
Cek tek kad ufc postane pun dagestanaca pa bude dagestanac protiv dagestanaca hahaha
0 0
makelele
Isti je Esad Plavi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi