Mulalića upitali o Željezničaru, a on se otvorio: "Znam ja, moje srce, glava, curica i žena..."

Uvijek emotivni i iskreni Edis Mulalić

Mulalića upitali o Željezničaru, a on se otvorio: "Znam ja, moje srce, glava, curica i žena..."

Eldar Ganibegović, foto: Endin Čaušević

Za razliku od svog kolege Nermina Bašića, trener Igmana Edis Mulalić pojavio se na press konferenciji nakon utakmice Igman - Željezničar.

Danas su utakmicu u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Konjicu odigrali Igman i Željezničar, a domaći tim slavio je pobjedu rezultatom 2:0.

Niti pred TV kamerama ni na press konferenciji nije se pojavio Nermin Bašić, ali zato jeste Edis Mulalić za kojeg je ovo bila prva pobjeda na klupi Igmana nakon poraza od Širokog Brijega i Sarajeva.

"Teška utakmica. Neko će reći krenemo u utakmicu imamo crveni karton, ali mislim da smo loše reagovali. Kako loše? Malo neobična situacija za naše igrače, gdje se vidi koliko su taktički potkovani da reaguju na igrača više. Imali smo problema u tom posjedu. Da smirimo loptu, uhvatimo pas. Karton je bio u 10. minuti, 35 minuta igra u egalu. Što? Jer smo bezveze trošili lopte, Boljević odličan igrač, probleme nam pravio. Sve stvar glave.

Drugo poluvrijeme dogovorimo se, spustili loptu, počeli igrati. Nema veze što je teren bio zahtjevan i težak. Na postavljenu Željinu odbranu u zadnjoj trećini trebao nam je igrač koji će napraviti višak. Ne do ujutro ti meni, ja tebi. Da ne idemo u krajnost. Uđe Mešić i napravi tamo višak i odmah smo gol zabili. Tih 35 minuta ne smijemo tako reagovati s igračem više.

Oglasi

Mi smo recimo odlično odigrali utakmicu protiv Širokog Brijega, protiv Sarajeva makar bod smo zaslužili. Ne znam ko je Sarajevu napravio pet zicera. Danas je bilo manjih šansi, a s drugim poluvremenom možemo biti zadovoljni. S prvim ne. Niko nije još ni ostao, ni otišao u Evropu ni ispao u oktobru, novembru i decembru. Dosta je posla pred nama.

Drago mi je da se momci nagrade. Treća sedmica, stvarno su radili. Moji treninzi nisu laki, ali su dobro reagovali. Žao mi je Sarajeva što barem bod nismo izvukli, ima još dosta da se igra.

Pratiš sa strane šta se dešava. Tvoj zadatak je da pokušaš... Vjerujte da u dušu ove neke igrače što su manje igrali ne znam. Nismo puno igrali, nemamo prijateljske utakmice da vidiš te igrače. Drugo poluvrijeme je neko morao viška napraviti. To je mali Mešić uradio s Ahmetovićem zajedno, nije me interesovalo puno. Puno mi bod ni ne znači, u kreiranju šansi uvijek se jedan špic spušta i skontali su šta tražimo i šta treba da uradimo da bi pobijedili. Danas je to dobro funkcionisalo s njima dvojicom. Unijeli su prevagu.

Zajedno smo tri utakmice. Prošlu utakmicu protiv Sarajeva smo igrali bez tri standardna igrača. Đorić je odigrao vrhunski desnog beka, nikad beka nije igrao. Drago ti je kao treneru da oni nemaju kalkulaciju, da sve što radimo da bi se vratilo rezultatima.

Danas bez Bešagića, bez Dupovca, mali danas Butur, on i Sipović, sve su danas duele protiv Krpića dobro odreagovali. Ne može Igman imati kao Sarajevo 30 dobrih i provjerenih igrača. Imamo što imamo, za šta će to na kraju biti dovoljno... Ovo je trenutna slika, bitno mi je da oni daju dobru povratnu informaciju, a na nama je da to pretočimo u rezultat", rekao je Mulalić o današnjoj utakmici, pa govorio o Željezničaru vrlo emotivno:

"Nisam ništa htio kad sam otišao iz poštovanja prema tom klubu nikada izjavu dati, a neću ni danas. Znamo samo ja, moje srce i moja glava o čemu se radi ovdje. I moja curica i žena. Niko više. Iz toliko poštovanja prema tom klubu tako da ja znam sam za sebe da sam profesionalac. Gdje god sam radio davao sam 700%. Tako i za ovaj klub. Ja drugačije ne znam. I s tobom kafu da pijem popit ćemo je 700% iskreno.

Tako da nisam htio, niti ću ikada. Znam ja, znaju moji ukućani. Nije lako. Šta ćemo? Profesionalizam je jedno, ono što se kaže morao si emocije malo sa strane staviti. Ovi ljudi su me primili kao da sam 150 godina ovdje. U karakter kad se posumnja onda si mrtav čovjek privatno, kamoli u sportu. Ni ružnog ni dobrog, nikakvog komentara nemam."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O povrijeđenom Piriću istakao je da se nada da nije vilica stradala i da je neće morati operisati. "Teška tjelesna povreda", opisao je u policijskom žargonu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Jedan je Sablja! Cestitke od iskrenih Manijaka!
0 4
Frane
Najveći uspjeh Sarajeva nakon poraza samo 0 8 od atalanta je pobjeda Legie 1 2, ovim putem im čestitam, vjerujem da su žestoko proslavili.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi