Paklen ispraćaj za Peljtu: Navijači Sarajeva su ga žestoko izvrijeđali, umalo je i pogođen

Nakon derbija sa Borcem

Paklen ispraćaj za Peljtu: Navijači Sarajeva su ga žestoko izvrijeđali, umalo je i pogođen

A. Čaušević

Najzahtjevnija utakmica dosadašnjeg dijela prvenstva za suđenje dodijeljenja je najboljem bh. sudiji, Irfanu Peljtu. Utakmica na Koševu između Sarajeva i Borca završena je 1:1 uz isključenje gotujućeg igrača Nikole Pejovića. 

Peljto je od ove sezone u UEFA-inoj grupi elitnih sudija, redovno sudi mečeve Lige prvaka pa i nije iznenađenje što je delegiran za derbi 13. kola Premijer lige između Sarajeva i Borca.

Sasvim očekivano utakmica na našem najvećem stadionu bila je zahtjevna za suditi pogotovo u samom finišu kada je bilo najdramtičnije.

Peljto je odlučio pokazati direktan crveni kartonu igraču Borca Pejoviću nakon jednog oštrog starta, poslije čega je uslijedio pritisak domaćina i izjednačenje u posljednjim minutama preko Marina Aničića.

Tokom susreta domaći navijači su imali određenih pritužbi na račun Peljtinog suđenja zbog čega su u nekoliko navrata i pogrdno skandirali najboljem bh. arbitru.

Oglasi

Nakon što je završena utakmica Peljto i pomoćnici su od strane navijača Sarajeva ispraćeni na ružan način u svlačionicu.

Grupa pristalica Bordo tima je vrijeđala Peljto te ga gađala raznim predmetima, a umalo je najbolji bh. arbitar i pogođen flašom.

S obzirom da se radi o nesportskom ponašanju domaćih navijača nema sumnje da će Bordo klub biti kažnjen za ovaj navijački ispad.

Inače, Borac je poveo već na samom startu utakmice kada je pogodio Nišić te je bio blizu velike pobjede, ali se na kraju morao zadovoljiti jednim bodom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako je između ova dva tima ostala razlika od šest bodova, a sa neriješenim rezultatom na Koševu najviše je profitirao Zrinjski koji je prišao Borcu na -4 uz utakmicu manje.

U narednom kolu Borac čeka novi derbi kada dočekuje Željezničar, dok će Sarajevo u goste Posušju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Tipični pitari Nikad sudija ne valja.Peljti plješću u Glazgovu,Amsterdamu,Istambulu al ne valja krezavim.hahahaha jufke su čudo
13 8
hz_033
Sto su se kospe raspisale. Jade jadne, penal u prvom gladno mogao svirati. Citavo vrijeme supak vraca loptu, prekida Sarajevu dvije tri kontre. Svira nekakve kontra faule za Borac dok je igrac Sarajeva u prodoru. Ne svira Borcu u dva navrata ocito igranje rukom. Pisam mu se u licencu, uhljup!!!!
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti