Milošević otkrio imena sigurnih na spisku, pričao i o skandiranju: Nemam vremena da se bavim time..

Press konferencija nakon meča u Zenici

Milošević otkrio imena sigurnih na spisku, pričao i o skandiranju: Nemam vremena da se bavim time..

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom polju poražena od Slovačke sa 2:1 u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon utakmice u Zenici održana je press konferencija, a prisutnim novinarima obratio se selektor naše selekcije Savo Milošević.

"Mislim da smo, što se mene tiče, stekao sam jasnu sliku ko su momci na koje možemo računati u martu. Mi moramo na stvari gledati pozitivno bez obzira što je bilo dosta loše i danas, ali i večeras smo dobili neke igrače na koje možemo računati u martu", rekao  je Milošević.

Osvrnuo se na crveni karton Gojkovića, te skandiranje s tribina "Savo odlazi".

"Mislim da je bio faul za nas, bilo je sve tri metra ispred nas, Gojković je bio bliži lopti. Bilo je mnogo pogrešnih odluka, ali tako je kako je. Što se tiče drugog pitanja nemam komentar, nemam vremena da se bavim s navijačima", dodao je.

Oglasi

Milošević je potvrdio da će biti dosta otpisanih igrača sa spiska za mečeve s Luksemburgom i Slovačkom.

"Pa 7-8 sigurno, vjerovatno i više nemoj me držati za riječ".

Šta naučiti iz svega ovoga do mečeva baraža u martu?

"Naučiti u periodu u kojem nema aktivnosti je jako teško. Jedina mogućnost je rad na psihološkom i mentalnom planu i razgovor. To je jedini način koji realno možemo da se pripremamo za mart. To je jedina realnost koju imamo do marta. Obići ćemo sigurno većinu momaka na koje se ozbiljno računa u martu i bit će im predočeno šta se očekuje od njih i koju će ulogu imati u martu. To je jedino što možemo".

Trkom i igrom večeras je bio zadovoljniji nego prije tri dana u Luksemburgu.

Oglasi

"Trka je danas bila mnogo bolja. Inače da nije imali bismo mnogo više problema jer smo igrali s ekipom koja se već plasirala na EP i nismo im dozvolili mnogo toga. S obzirom da smo više trčali ulazili smo u više duela nego prije tri dana i mnogo više istih i osvojili. Sigurno je to bilo mnogo bolje nego prije tri dana i to je put. Vjerujem kada bude kompletna reprezentacija da ćemo imati više kvaliteta na terenu. Trka i sve to se podrazumijeva da moraš da imaš ako želiš nešto ozbiljno. Sigurno da će i tim u odnosu na ovaj večeras biti dosta drugačiji i da ćemo imati više kvaliteta u martu", kaže Milošević.

Osvrnuo se na igrače koji u ovim mečevima nisu dobili minutažu.

"Rahmanović se dokazao prošli put i on će tu biti i u martu, njegov odnos je fenomenalan i on je već osigurao mjesto. Plan je bio da uđe u igru, ali nismo bili u situaciji zbog nepredviđenih okolnosti. Tahirović je jedan od onih pet koji ima dva žuta kartona", rekao je Milošević i dodao:

"Zolotić je igrao desetak minuta i teško je napraviti procjenu. Što se tiče Bašića svi možemo biti zadovoljni, na debiju odigrati na ovom nivou 90 minuta je za svaku pohvalu. Tu trebamo svi biti zadovoljni jer smo dobili igrača za 10 godina. Što se tiče Mujakića on ima te neke limite, ali njegov odnos je fantastičan, pravi ratnik i na njega ću računati u martu. Odradio je ove dvije utakmice i ne može mu niko kritiku nikakvu uputiti".

Poruka za navijače u BiH, svjesni ste da bez navijača nema EP, imate li poruku za njih u ovim teškim momentima za bh. tim?

"Nakon ovih utakmica i onih oktobru i svega onoga što sam vidio od svih igrača s obzirom na protivnike koji nas čekaju u martu apsolutno sam siguran da možemo da se plasiramo. Siguran sam da ćemo imati šansu u baražu, naravno da ne mogu garantovati ništa, ali s onim što sam vidio znam da možemo", poručuje selektor BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osvrnuo se ponovo na igrače koje će računati sigurno u martu.

"Na Džeku, Pjanića, Barišića, Šehića računam, nadam se da sam i s Ahmedhodžićem napravio dogovor i plan je da odem do Engleske da porazgovaramo. Od ovih momaka dosta njih je pokazalo da možemo računati na njih. Jasno se vidjelo koji žele i da idu preko granica... Pomenut ću i Hajradinovića obje utakmice jedan odnos fenomenalan. Ima momaka koji su pokazali da se na njih može računati".

Top Komentari

Ecosport
Yebem ti majku selektore, a pogotovo na pozivanju ziljkica i varesanovica koji su tu samo zbog seljobera rumenog ibricica
1 6
LedeniTuzla
Mujakic je najlosiji igrac uz Gojkovica u istoriji, sve njihovi igraci dali golove
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi