Gradonačelnica Sarajeva prijavila potredsjednika HŠK Zrinjski: Šalje mi slike ubijene djece...
Foto: Facebook & SportSport.ba

Benjamina Karić u sporu s Amirom Grossom Kabirijem

Gradonačelnica Sarajeva prijavila potredsjednika HŠK Zrinjski: Šalje mi slike ubijene djece...

Eldar Ganibegović

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić Londrc, podnijela je prijavu Federalnoj upravi policije protiv protiv predsjednika Abraham grupe, izvršnog direktora Aluminija, te potpredsjednika HŠK Zrinjski, Amira Gross Kabirija, javlja Klix.ba.

Kako je izvijestio pomenuti portal, gradonačelnica Sarajeva ga je tužila iz više razloga. Ovaj izraelski tajkun ju je, između ostalog, optužio da podržava Hamas.

"Već nekoliko mjeseci žrtva sam konstantnog i skoro svakodnevnog uznemiravanja od strane pomenute osobe. Sa pozicije gradonačelnice uradila sam sve što je u mojoj moći u borbi protiv svake vrste nasilja, posebno nad ženama, ali postala sam žrtva istog. Meta ovog čovjeka postala sam onog trenutka kada nisam dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje sam smatrala provokativnim, iako sam sve ostalo bila spremna ustupiti", poručila je Karić, pa nastavila:

"Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno - u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi. Svojim objavama motiviše i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubistava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene lično, već i moje porodice, poručujući mi u njima da će mi 'historija suditi vrlo brzo', te da mi se moji stavovi 'neće oprostiti' itd."

"Nisam imala namjeru reagovati na način na koji sam reagovala, ali nakon sve učestalijih poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu. Pored prijave Federalnoj upravi policije, podnijeću i tužbu za klevetu", na kraju je zaključila Karić.

Prije samo 13 sati, Izraelac je na svom storyju objavio tekst vezan za gradonačelnicu Sarajeva.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Ko je Amir Gross Kabiri?

Amir Gross Kabiri je izraelski biznismen, filantrop, industrijalac, izdavač i kolekcionar umjetnina. Predsjednik je MT Abraham Grupe, CEO Aluminij Industries i najpoznatiji kao vlasnik The Art Newspaper Israel, Predsjednik Zaklade MT Abraham, član Uprave pokrovitelja Konferencije europskih rabina i predsjednik Zaklade muzeja Ermitaž Izrael.

Kabiri je i potpredsjednik HŠK Zrinjski Mostar, predsjednik Gospodarske komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini i načelnik Židovske općine Mostar.

Rođen je 219. augusta 1980. godine. Pohađao je srednju školu Ironi Daled u Tel Avivu od 1992. do 1998. godine, gdje je diplomirao poslovnu administraciju i menadžersku ekonomiju.

U decembru 2021. Kabiri imenovan je potpredsjednikom HŠK Zrinjski, a njegova MT Abraham grupa postala je generalni sponzor kluba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Ovaj lik je predstavlja opasnost po sigurnosnu situaciju u BiH. Strani državljanin prijeti našim građanima, hej? Ova osoba se treba deportovati odakle je i došla!
21 1
snupi
Povraća mi se više od ovih izraelaca. Samo su oni uvijek u pravu. Žena rekla istinu. Kao da su Palestinska djeca i civili manje vrijedni od drugih. Treba njega protjerati iz BiH.
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi