Bosna i Hercegovina polufinale baraža igra na stadionu Grbavica?

Sve izvjesniji scenarij

Bosna i Hercegovina polufinale baraža igra na stadionu Grbavica? · Saznajemo

Admin Čaušević

Vrlo je izgledno da Bosna i Hercegovina seli sa Bilinog polja, makar na jednu utakmicu. Kako SportSport.ba saznaje opcija da bh. reprezentacija u baražu Evropskog prvenstva dočeka Ukrajinu sve je izvjesnija. 

Do utakmica baraža za Evropsko prvenstvo ostalo je nekoliko mjeseci, ali već se uveliko radi na organizaciji same utakmice pošto rigorozna UEFA ne želi ništa prepustiti slučaju.

Od ranije je poznato da će se meč BiH - Ukrajina igrati 21. marta od 20:45, a kako SportSport.ba saznaje mjesto odigravanja meča vjerovatno će biti stadion Grbavica.

Dom FK Željezničar svakako ima određenih nedostataka, ali kako je do baraža ostalo više od tri mjeseca isti bi mogli biti uklonjeni u međuvremenu.

BiH je u prošlosti odigrala niz mečeva na sarajevskom hramu fudbalu, dok na ovom stadionu u posljednje vrijeme uglavnom igra U21 selekcija naše zemlje.

Zanimljivo da je Bosna i Hercegovina i prethodni baraž za Evropsko prvenstvo igrala u popularnoj Dolini ćupova, bilo je to protiv reprezentacije Sjeverne Irske.

Oglasi

Bilo je to u oktobru 2020. godine kada su gosti iz Sjeverne Irske u polufinalu odnijeli pobjedu boljim izvođenjem penala nakon što je meč završen rezultatom 1:1.

U slučaju da izbaci Ukrajinu Bosna i Hercegovina bi u finalu također bila domaćin. Rival bi bio pobjednik duela Izrael - Island.

Razmak između polufinalnog i finalnog meča je pet dana, a još uvijek nije poznato gdje bi BiH igrala eventualno finale, odnosno da li bi se vratila na Bilino polje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, preostalo je da UEFA da signal kako BiH može dočekati Ukrajinu na Grbavici. Definitivna informacija bi trebala biti poznata u narednim danima.

Podsjećanja radi, bh. nacionalni tim do sada nikad nije igrao na Evropskom prvenstvu. Potencijalne rivale u grupi će saznati u subotu kada je na programu žrijeb. S obzirom da je učesnik baraža za BiH je već poznato da će biti u četvrtom šeširu.

Top Komentari

zeničkidokosti
Sarajevska propaganda
0 5
Bit ce gusto bit ce 0:2
Ne treba uopce dozvoliti reprezentaciji da igra na Grbavici a pogotovo pratecem folkloru koji ide uz njih. Bilino Polje je stadion reprezentacije i to treba i ostati.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi