GNK Dinamo vjeruje velikom talentu bh. fudbala: Petar Sučić potpisao novi ugovor!
FOTO: Mario Beljo/GNK Dinamo

Ostaje u dresu Modrih

GNK Dinamo vjeruje velikom talentu bh. fudbala: Petar Sučić potpisao novi ugovor! · Zvanično

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Petar Sučić (20) produžio je ugovor sa zagrebačkim Dinamom i tako je nagrađen za sjajne partije u dresu hrvatskog prvaka.

Petar Sučić danas je produžio saradnju s hrvatskim prvakom Dinamom. Mladi 20-godišnji veznjak očarao je sve u proteklih nekoliko mjeseci i u rukovodstvu tima s Maksimira nisu imali nikakve dileme o njegovom statusu u ekipi.

On je danas potpisao novi višegodišnji ugovor i zadovoljan je svime što je postigao.

"Prezadovoljan sam. Kada dođete u Dinamo, zna se da neće biti lako, ali zato treniram cijeli život. Potrudio sam se dati sve od sebe pa kako bude. Ispalo je super, Bogu hvala", rekao je Sučić.

Petar Sučić nakon potpisa novog ugovora s GNK Dinamo Zagreb (Foto: GNK Dinamo)

Talentovani veznjak prava je radilica na terenu. Može igrati više pozicija u veznom redu.

"Možda bih se opisao kao 'šesticu' koja može igrati i 'osmicu'. Ovisi o treneru i sistemu igre", riječi su mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Sučić je član Dinama postao u januaru 2022. godine. Igrao je za drugi tim Modrih, a zatim je prošlu sezonu proveo na posudbi u Zrinjskom iz Mostara, gdje je prošao omladinske kategorije.

Od ovog ljeta je standardni član prvog tima. Nametnuo se na pripremama i iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, pa nije nikakvo čudo što ga je Dinamo vezao novim ugovorom.

Ove sezone Petar Sučić je nastupio u 18 utakmica za zagrebački tim i na terenu je proveo 589 minuta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Standardni je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine. Za juniorsku selekciju je nastupio 16 puta, a dres U21 ekipe je nosio osam puta.

Ubrzo Sučića treba očekivati i u dresu A selekcije. Njegov tip igrača je ono što nedostaje bh. timu i više nema smisla tražiti druge opcije pored ovakvog talenta.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Govorim vec duze vrijeme da momak ima mjesta pored nasi takozvani reprezentativaca koji su daleko od reprezentativnog nivoa. Sucic i Basic su buducnost a ne Rahmanovic i Harjadinovic i jos neki.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi