Kreće "operacija" Evropsko prvenstvo: Smajlagić 25. decembra okuplja rukometnu reprezentaciju BiH!

Zanimljiv januar je pred nama

Kreće "operacija" Evropsko prvenstvo: Smajlagić 25. decembra okuplja rukometnu reprezentaciju BiH!

E. Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u januaru će nastupiti na Evropskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj.

Obzirom da je kraj godine sve bliže, to samo po sebi znači i da je okupljanje reprezentacije u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo veoma blizu.

Sada je poznat i datum kada će selektor Irfan Smajlagić okupiti naše reprezentativce. Desit će se to u ponedeljak, 25. decembtra na Ilidži.

U sklopu okupljanja reprezentativaca biti će upriličena i press konferencija čija će tačna satnica biti poznata u narednim danima.

Rukometni reprezentativci će u Bosni i Hercegovini trenirati sve do 4. januara kada će nastupiti na Yellow Cupu u Švicarskoj.

Oglasi

Ovaj kup se održava u periodu od 4. do 6. januara i to će biti posljednje pripreme naših reprezentativaca pred Evropsko prvenstvo.

Ipak, po završetku ovog turnira naši rukometaši neće put Bosne i Hercegovine nego će u Švicarskoj biti sve do polaska za Mannheim.

Naša selekcija se na Evropskom prvenstvu nalazi u grupi E zajedno s reprezentacijama Gruzije, Švedske i Nizozemske.

Selektor reprezentacije BiH, Irfan Smajlagić računa ukupno na 21 igrača, a to su:

Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mario Pavlak (Sloboda Tuzla), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Slooda Tuzla), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Mirko Mišetić (Sloboda), Lika Perić (Celje; Slovenija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija), Vladan Đurđević (Borac).

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Određene probleme selektoru zadao je Amir Muhović, pivot koji nastupa za Borac kojeg sa klupe predvodi upravo Smajlagić. On se nedavno povrijedio, te još uvijek nije poznato da li će moći nastupiti na Evropskom prvenstvu ili će umjesto njega biti pozvan neko drugi.

Podsjećamo, 11. januara igramo protiv Švedske, dva dana kasnije protiv Nizozemske, a 15. januara protiv Gruzije.

Top Komentari

plemic
nisam neki vjernik, ali ipak mislim da na božić najveći blagdan jednog od konstutivnih naroda bih, nije pametno i razumno okupljati reprezentativce.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi