Brige za Irfana Smajlagića - ostao bez jednog člana za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj?

Problem za rukometnu reprezentaciju

Brige za Irfana Smajlagića - ostao bez jednog člana za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj?

Edmir Škorić

Rukometaši Borca jesenji dio Premijer lige BiH okončali su pobjedom nad Hercegovinom iz Nevesinja.

Banjalučani predvođeni stručnjakom Irfanom Smajlagićem zabilježili su osmi trijumf u sezoni i trenutno su na drugom mjestu na tabeli.

Smajlagić, koji je ujedno i selektor Bosne i Hercegovine, sada se okreće pripremama Zmajeva za Evropsko prvenstvo koje se igra u januaru u Njemačkoj, a na kojem ćemo igrati protiv Švedske, Niozozemske i Gruzije.

Nastup bi mogao propustiti pivot Banjalučana Amir Muhović, koji je u posljednjem meču povrijedio prst desne šake.

"Jučerašnjom pobjedom nad ekipom Hercegovca, naši rukometaši na najljepši način spustili su zavjesu na jesenji dio Premijer lige BiH. Ipak, sjenu na ovu pobjedu bacila je povreda prsta desne šake snažnog pivotmena, Amira Muhovića, zbog čega je doveden u pitanje i njegov nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu za reprezentaciju BiH", objavili su iz RK Borac.

Bh. reprezentativci okupljaju se 25. decembra u Sarajevu, a 3. januara će putovati u Švicarsku na turnir gdje ih očekuju dueli protiv Argentine, Rumunije i domaće selekcije.

Nakon toga, rukometna reprezentacija ide u prema Njemačkoj gdje je očekuju tri dobra meča. Prvo će 11. januara igrati protiv Švedske, zatim dva dana kasnije protiv Nizozemske, a posljednji meč u grupi odigraće 15. januara protiv Gruzije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Amir Muhović je u Borac došao prije dva mjeseca iz slovenačkog Celja, a još je igrao za Izviđač, Bosnu Sarajevo, te Konjuh iz Živinica.

Top Komentari

user1677191664
Eto ti selektora,,protiv j....Nevesinja ti njega pustas da 60 minuta gine ,,reprezentativac koji je jako dobar i bitan za repku e moj irfane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi