Samra Eminović nova v.d. direktorica FK Velež
FOTO: FK Velež

Mostarski klub potvrdio

Samra Eminović nova v.d. direktorica FK Velež · Zvanično

Haris Zilić

FK Velež imenovao je v.d. direktoricu, a riječ je Samri Eminović koja će obavljati ovu funkciju u mostarskom klubu u narednom periodu, čime su Rođeni zaokrućili 2023. godinu s aktivnostima.

Ovu vijest Velež je potvrdio krajem kalendarske 2023. godine, a cijelu informaciju objavili su u saopštenju za javnost.

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež Mostar donio je odluku kojom je gđa. Samra Eminović, dosadašnja voditeljica pravnog sektora Kluba, imenovana na funkciju vršiteljice dužnosti direktorice Kluba do izbora novog direktora Kluba, a najduže 6 mjeseci od dana donošenja ove odluke.

Dijelom tima Fudbalskog kluba Velež postala je početkom decembra 2022. godine, gdje je bila zadužena za rješavanje obaveza iz domena pravne regulative, te je za kratak period, upravljajući pravnim sektorom, pokazala zavidne menadžerske sposobnosti, visoku ambiciju i uspostavila jasne profesionalne standarde u funkcionisanju ovog važnog segmenta djelovanja Kluba", stoji u saopštenju FK Velež.

Nain imenovanja za mejsto v.d. direktorice, Eminović je dala izjavu za klupsku stranicu mostarskog kluba.

"U proteklom periodu, kao dio administrativnog tima Fudbalskog kluba Velež, moram to tako reći, uradili smo lavovski posao na unapređenju svih segmenata djelovanja Kluba. Bilo je tu možda i nekih loših, ali sigurno i jako dobrih odluka koje su od izrazitog značaja za razvoj i napredak našeg kluba u budućnosti. Kroz svo ovo vrijeme sam shvatila, u punom smislu te riječi, da Velež nije samo fudbalski klub, već da je istinska snaga i uistinu i bez trunke preuveličavanja, jedna velika porodica", rekla je Eminović i nastavila:

Oglasi

"Tu su ljudi koji “punim plućima” osjećaju ovaj Klub i koji svakim danom u različitim segmentima njegovog djelovanja silno žele njegov napredak i na tome predano rade, a što vjerujem da je i cjelokupna bosanskohercegovačka sportska javnost i uspjela da prepozna, jer naš Klub često u pozitivnom svjetlu puni novinske članke kako domaćih, tako i medija u regionu."

Nova direktorica je spomenula i navijače FK Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da u cijeloj priči posebno želim istaknuti i naše navijače, koji su istinsko srce i duša našeg Kluba i čija nevjerovatna energija i bezrezervna podrška nas drži konstantno budnim i fokusiranim na posao kako bi ga radili na najbolji mogući način. Na kraju krajeva i sama sam, dugi niz godina, bila njihovim dijelom, a to sam i danas. Doduše, možda samo malo u drugačijoj ulozi."

Samra Eminović rođena je 03. februara u Mostaru. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru da bi po uspješno okončanom studiju sa dosta uspjeha radila u struci gdje je sticala neophodno radno iskustvo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Što bi reko naš narod,DOBRA!
4 0
velez mo
Sretno Direktorice,iduce godine hocemo Titulu!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi