Bijeli dim sa Grbavice: Željezničar imenovao novog trenera
Foto: fkzeljeznicar.ba

Iznenađenje za mnoge

Bijeli dim sa Grbavice: Željezničar imenovao novog trenera · Zvanično

Admin Čaušević

FK Željezničar je za novog trenera postavio Brunu Akrapovića. Imenovanje bivšeg reprezentativca BiH za novog šefa stručnog štaba za mnoge predstavlja iznenađenje i bit će zanimljivo za vidjeti kako će se naći u svom prvom angažmanu u Premijer ligi, BiH.

Proteklih dana Željezničar je bio u intenzivnoj potrazi za novim trenerom, a na kraju je rukovodstvo kluba sa Grbavicem odlučilo da, mnogi će reći, priredi iznenađenje svojim navijačima.

Za novog šefa stručnog štaba Plavih imenovan je Bruno Akrapović, bivši reprezentativac BiH i poznato trenersko ime.

Ovaj 56-godišnjak iza sebe ima bogato trenersko iskustvo koje je gradio van granica naše zemlje. 

Do sada je radio u nizu klubova iz regiona, prije svih u Bugarskoj gdje osvojio dva Kupa, dok je sa Shkendijom bio prvak Sjeverne Makedonije.

Oglasi

Trenersku karijeru je počeo još prije 15-ak godina. Još je radio u Njemačkoj, Hrvatskoj, Gibraltaru, Saudijskoj Arabiji te Kipru.

Posljednji trenerski angažman imao je na Kipru gdje je vodio drugoligaša Akritas Chlorakas.

Akrapović će prozivku prvotimaca obaviti u srijedu i sigurno će biti zanimljivo za vidjeti kako će se snaći u svom prvom trenerskom angažmanu u BiH.

Sigurno će morati dobro zasukati rukave pošto je Plavim neophodan šok za izlazak iz ozbiljne krize, odnosno morat će pronaći recept za bijeg iz opasne zone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bit će zanimljivo i kakav igrački kadar će imati na raspolaganju. Nekoliko igrača je već napustilo klub, a od zvučnih imena se izdvajaju Aleksandar Kosorić i Irfan Jašarević.

Iz Željezničara su u potvrdi angažovanja Akrapovića za novog trenera poručili i to da će javnosti zvanično biti predstavljen u narednim danima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Iskreno, iznenadjen sam. Bruno je jako dobar trener, ne znam kako su ga prevarili da dodje.
6 0
jassony
Svaka cast, ne znam kako su ga ubijedili da volontira al je daleko najbolji izbor
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi