Potrčao za arapskim novcem, a sada proživljava teške dane: Tri kluba žele spasiti situaciju
FOTO: EPA

Nije se najbolje snašao

Potrčao za arapskim novcem, a sada proživljava teške dane: Tri kluba žele spasiti situaciju

Haris Zilić

Odlazak u Saudijsku Arabiju i trka za novcem za pojedine fudbalere je čini se bio loš potez i nalaze su u ozbiljnim problemima kada su u pitanju igre i forma i već razmišljaju o napuštanu Saudijske Arabije.

Da nije u novcu sve to je početkom 2024. godine osjetio i 33-godišnji veznjak Jordan Henderson.

Bivši kapiten Liverpoola je početkom tekuće sezone pojačao redove ekipi Al Ettifaqa, ali sada sve više razmišlja o povratku kući.

Al Ettifaq je u pravom raspadu sistema. Pod velikim pritiskom je i menadžer Steven Gerrard, pa bi on mogao zajedno sa Hendersonom napustiti Saudijsku već ovog januara.

Prije nekoliko dana pojavile su se informacije kako bi se Henderson mogao vratiti u Liverpool, a sada stižu nove informacije s Ostrva.

Oglasi

Za Hendersonov potpis zainteresovani su Fulham, Brighton i Sheffield United. Fulham želi pojačati sredinu terena, ne igraju loše ove sezone, stigli su i do polufinala Liga Kupa gdje ih upravo očekuje dvomeč protiv Liverpoola.

Sheiffield očajnički traži iskusna i kvalitetna pojačanja u borbi za opstanak, dok Birghton igra na tri fronta, Premiership, FA Kup i Evropa liga i nema sumnje da bi Hendersonovo iskustvo bilo itekako korisno.

Da je odlazak Hendersona iz Saudijske Arabije više nego izvjestan svjedoče i brojna pisanja medija posljednjih dana.

Saudijska Arabija nije idealna kako se to zamišljalo

Novac je mnoge igrače u Saudijskoj Arabiji dobro prevario i svi su potrčali, a većina se sada kaje zbog te odluke.

Pored Hendersona, nazad u engleski Premiership bi mogao i Roberto Firmino, a pojedine špekulacije govore da u Saudijskoj Arabiji i Karim Benzema nije baš najsretniji.

Što se tiče Firmina situacija je slična kao kod Hendersona jer ga u svojim redovima žele Fulham i Shieffield United.

Što se tiče Benzeme iz njegovog kluba Al-Ittihada su odmah demantovali bilo kakav odlazak.

Da li je to sve bilo smirivanje vatre, ostaje nam da vidimo, ali iz dana u dan sve više fudbalera Saudijsku Aarabiju vidi kao veliku grešku u karijerama.

Top Komentari

epa
pa logicno da se nije snašao kada je navikao da svaku noc popije bocu viskija i nekoliko piva a za vikend se ubiju od alkohola i sada kad tog nema logicno da je nesretan i da zeli otici..
0 0
Ecosport
Poletio i Modrinjo za arapskim novcem. Da bog da im svima prisjelo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi