Petrović najavio veliko pojačanje za Zrinjski i kraj: "On stiže i to je to"

Pohvalio sam rad kluba i organizaciju

Petrović najavio veliko pojačanje za Zrinjski i kraj: "On stiže i to je to"

Samir Mlaćo

Prelazni rok za HŠK Zrinjski uskoro će biti završen. Tako tvrdi novi šef struke Željko Petrović.

Petrović je najavio da će posljednje pojačanje biti lijevi bek iz Argentine, Sebastian Corda, što je SportSport ranije i najavio.

Corda stiže kao veliko pojačanje i uskoro se očekuje potpis ugovora. Stigli su već Goran Karačić, Filip Brekalo i Igor Savić.

"Gotovo je, to je to. Dolazi Corda, on stiže večeras i to je to. Imamo dva desna beka, imamo dva lijeva beka. Savić nije novi ovdje, on je ovdje izgradio ime, dobro je poznat navijačima. Nadam se samo da će to biti Savić kojeg smo imali prije.

Zato je važno da imamo šest nedjelja do početka prvenstva, a koliko vidim on je tu domaći. Od prvog dana je super, a svi igrači su pružili maksimum i mislim da će svake nedjelje biti sve bolje i bolje", rekao je Petrović.

Oglasi

Dotakao se i ostatka igračkog kadra.

"Ne mogu govoriti šta je bilo prije mene. Treneri prije mene su radili fantastičan period, Jakirević je postavio temelje, Rendulić je iskoračio još više, ali ne treba zaboraviti ni trenere prije njih. Sada je stigao novi trener i treba nešto novo", dodao je Petrović.

Pohvalio je sam rad kluba i kazao da je radio u mnogim zemljama, te da u Zrinjskom sve sređuju nevjerovatnom brzinom, te da ne gubi energiju na druge stvari.

"Zna se ko šta radi, niko se ne petlja gdje mu nije mjesto. Organizacija je fenomenalna, ovdje nema diskusija sa mnogo ljudi, komunikativna linija je kratka", bio je iskren Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Corda je 28-godišnjak koji igra na lijevoj strani odbrane. Trenutno je član ekipe Instituto, koja igra u najjačem rangu argentinskog fudbala.

U redove ovog kluba stigao je u januaru 2022. godine. Odigrao je ukupno 68 utakmica za ovaj tim i uspio je asistirati tri puta. Ranije je nastupao za ekipu Atletico Mitre.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
dosadašnje iskustvo je pokazalo da od dolazaka "velikih igrača", imamo samo velike izdatke. ni jedan nije dao doprinosa dosadašnjim rezultatima.
3 0
Frane
Moj Petrović ti filozofiraš a ni ne znaš da će te Šulenta bacit ko staru krpu ako ne budeš imao sve pobjede do kraja.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi