FK Željezničar predstavio još jedno pojačanje
Napadač se nakon gotovo pet godina vraća na Grbavicu

Zubanović ponovo na Grbavici

FK Željezničar predstavio još jedno pojačanje

Midhat Šljivak

Nakon crnogorskog defanzivca Stefana Radinovića FK Željezničar danas je predstavio još jedno pojačanje. To je 23-godišnji napadač Faris Zubanović.

Nekadašnji omladinac FK Željezničar Faris Zubanović od danas je ponovo u plavom dresu. 23-godišnji napadač potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

U redove sarajevskog tima Zubanović stiže iz austrijskog Kapfenberga, gdje je proveo proteklih nekoliko mjeseci i gdje je odigrao samo dvije utakmice.

Novi napadač Plavih ističe veliko zadovoljstvo povratkom na Grbavicu.

"Ja sam znao da ću se vratiti na Grbavicu, samo je bilo pitanje kad? Lijepo je biti kući", poručuje Zubanović i dodaje:

Oglasi

"Imam jednu dobru školu iza sebe kroz sve ove godine što sam bio vani. Nekako sam poželio kući da se vrati i znam da pripadam ovdje."

Zubanović je u relativno kratkoj profesionalnoj karijeri promijenio veliki broj klubova. Od odlaska s Grbavice 2019. godine promijenio je sedam ekipa.

Iz Željezničara je otišao u danski Fremad Amager, igrao je potom za tursku Tuzlaspor, FK Velež, slovenačke ekipe Fužinar i Bilje, te u konačnici austrijske niželigaše Vorwarts Steyr i Kapfenberg.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama navijači velikana s Grbavice nisu previše zadovoljni pojačanjima i očekivali su mnogo više ove zime.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u jako teškoj poziciji nakon prvog dijela sezone. Trenutno su na 10. mjestu s 19 bodova i vodit će veliku bitku za ostanak u društvu najboljih.

Klub je nedavno preuzeo ugledni stručnjak Bruno Akrapović, a zvanični debi imat će na Grbavici u duelu protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
jelmu caca oni zubandan
0 3
Ham0
Svaka cast Bekriji. Covjek se lavovski bori i radi veliki posao za Zelju. Zubanovic ce sigurno biti u top 10 igraca lige.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi