Ne ide, pa ne ide: Željezničar poražen i od hrvatskog četvrtoligaša
FOTO: K. Dedić

Pripreme u Međugorju

Ne ide, pa ne ide: Željezničar poražen i od hrvatskog četvrtoligaša

Haris Zilić

FK Željezničar odigrao je još jednu prijateljsku utakmicu na pripremama u Međugorju. Plavi su danas za rivala imali hrvatskog niželigaša Neretvenac iz Opuzena, a konačan rezultat je glasio 1:0 za hrvatskog niželigaša koji je član četvrtog ranga tkamičenja u Hrvatskoj (3. HNL -jug). Željezničar je tako nakon Međugorja bh. trećeligaša, upisao poraz i od hrvatskog četvrtoligaša Neretvanca.

Željezničar je imao više od igre na otvaranju meča, ali bez pravih prilika. U 12. minuti gužva pred golom ekipe iz Opuzena, no na kraju nedozvoljena pozicija.

U 14. minuti Drljo je centrirao iz kornera, no na kraju prekršaj u napadu Selimovića. Nakon toga zatišje na terenu skoro 20. minuta.

Novo uzbuđenje bilježimo u 30. minuti, Drljo je bio u solidnoj situaciji ali golman Neretvanca je izašao kao pobjednik. Šest minuta kasnije pokušao je Karić sa 30 metara, lopta ide daleko od gola.

Ni ekipa Neretvanca nije napravila neke izglednije prilike pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Nastavak utakmice bolje otvara ekipa iz Opuzena i nagrada stiže u 57. minuti utakmice. Zubac je pogodio za 0:1 nakon jedne lijepe akcije Neretvanca.

Oglasi

Izuzetno slaba predstava izabranika Brune Akrapovića u drugom poluvremenu, a ozbiljniju priliku pred golom tima iz Opuzena vidjeli smo u 72. minuti kada je pokušao Zubanović, ostalo je 0:1.

U 79. minuti Zubac je mogao povećati prednost Neretvanca, međutim Mulalić sjajnom intervencijom spašava tim sa Grbavice, tri minute kasnije pokušao je i Dubačkić za Željezničar, bez problema za golmana tima iz Opuzena.

Do kraja utakmica Željezničar je pokušavao doći barem do izjednačenja, ali nisu uspjeli i Neretvanac je slavio rezultatom 1:0.

Pripremna utakmica:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar - NK Neretvanac Opuzen 0:1 (/Zubac 57')

Željezničar je počeo utakmicu u sastavu: Muftić, Cocalić, Selimović, Radinović, Galić, Radovac, Karić, Štilić, Amoah, Drljo i Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anton
Glede Zeljeznicara,najbolje bi bilo da se preimeniraju u HŠK Zeljeznicar,ipak njih su osnivali Hrvatski Skretnicari,a i mi Hrvatski klubovi bi bili spremi pomoci
9 0
zeničkidokosti
Ma vidi našeg želje, a znali su se smijat hahaha
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti