Historijski trenutak za klub i navijače: Stadion bh. premijerligaša više nikada neće biti isti

Najavili su to krajem prošle godine i sada se obistinilo

Historijski trenutak za klub i navijače: Stadion bh. premijerligaša više nikada neće biti isti

Samir Mlaćo

Navijači Zrinjskog imali su posebne trenutke u prošloj godini. Njihov Zrinjski je osvojio duplu krunu, te zatim izborio plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Bili su to posebni dani za Plemiće, ali pred kraj prošle godine još jedan svečani trenutak. Kraj je došao za tribinu 'stajanje', tribinu na kojoj se nalaze najvjerniji navijači Zrinjskog.

Oni su u pobjedi nad FK Sarajevo priredili veliku bakljadu i najavili odlazak sa ove tribine, a sada su počeli i radovi na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

Zrinjski je to upravo potvrdio, a sigurno da video budi posebne osjećaje za navijače Zrinjskog. Tribina više nikada neće biti ista, ali sada će stadion dobiti novu 'sliku' i sigurno da će navijači Zrinjskog na kraju ipak biti zadovoljni.

🚧 HŠK Zrinjski Mostar može potvrditi da su danas započeli radovi na uklanjanju (demoliciji) istočne tribine stadiona HŠK...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Monday, January 22, 2024

Kada će radovi biti završeni, nije poznato, ali rok završetka radova je 60 dana.

Oglasi

"HŠK Zrinjski Mostar može potvrditi da su danas započeli radovi na uklanjanju (demoliciji) istočne tribine stadiona HŠK Zrinjski, čime smo krenuli u realizaciju dosad najvećeg infrastrukturnog projekta, a kojim će dom osmerostrukog prvaka BiH dobiti novu tribinu", naveli su iz HŠK Zrinjski uz video početka radova.

Sigurno da na stadionu bh. prvaka ima mnogo toga da se uredi i toga su svjesni. Nedavno je u Mostar gostovala Aston Villa, a navijači tog kluba su bili razočarani stadionom i pitali su se da li ovo znači povratak u osamdesete.

"Izgleda da su se vratili u Englesku u osamdesete", bile su tada riječi jednog od navijača, dok drugi ističe kako timovi protiv Zrinjskog ne bi smjeli igrati evropska takmičenja.

"Ovo je sramota. Ako klubovi ne mogu osigurati bolje uslove navijačima, ne bi im trebalo dozvoliti da se takmiče", samo su neki od komentara na društvenim mrežama poslije tog meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski se sprema u Međugorju

Plemići su trenutno u dobroj poznatoj bazi, a u za vikend će odmjeriti snage sa Sesvetama.

Vrijedno rade i vjeruju da mogu uključiti se u borbu za prvaka, te brzo smanjiti prednost jesenjeg prvaka Borca od sedam bodova. Plemići nisu mnogo mijenjali ove zime, radili su planski na tom polju i vjeruju da su napravili prave poteze.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noname992
Mislite gradski stadion u Mostaru?
4 0
Taceoni
Ukleto prokleto
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti