Hamulić prošao ljekarske preglede: Bh. fudbaler baš zna da iznenadi s izborom kluba

Ostaje u Evropi

Hamulić prošao ljekarske preglede: Bh. fudbaler baš zna da iznenadi s izborom kluba

Edmir Škorić

Said Hamulić, 23-godišnji bh. reprezentativac, napustio je Vitesse, a sada je postalo poznato gdje će nastaviti karijeru.

Hamulić je kao fudbaler francuskog Toulousea igrao na posudbi u Vitesseu. Ipak, Nizozemci ga više nisu htjeli, pošto glavni trener ne računa na njegove usluge, a ni u Francuskoj nije dobrodošao.

Našao se tako reprezentativac BiH u pomalo nezavidnom položaju, mada se sada uveliko rješava pitanje njegove budućnosti. Prvo je bilo pregovora oko transfera u neki od klubova na Bliskom istoku, no sada potpuno druge informacije.

Nizozemski De Gelderland tvrdi da će se Hamulić pridružiti ruskom velikanu Lokomotivu iz Moskve. Prema zadnjim informacijama, prošao je i ljekarske preglede, pa će tako ostati na posudbi u Lokomotivi, koja im pravo da za 2,6 miliona eura otkupi njegov ugovor na krajus ezone.

Hamulić je prošlog ljeta stigao u Toulouse iz Poljske gdje je briljirao za Stal Mielce, no u Francuskoj su bili nezadovoljni i njegovim (lošim) nastupima i nimalo boljem ponašanju, zbog čega je poslan na posudbu u Vitesse.

Oglasi

Povratak u Nizozemsku nije mu prijao, a i tamo je izgubio status prvotimca i sada je našao klub u kojem će, ako ništa, ostati na posudbi do kraja sezone i više igrati.

Francuski i ruski klub su se brzo dogovorili, na kraju je riječ o posudbi s pravom otkupa ugovora, što je vjerovatno najbolje za sve.

Ukoliko bude na spisku, u martu Hamulić će na okupljanje doći kao član novog kluba, jer jasno je da neće ostati u Vitesseu i da se neće vraćati u Francusku. Bliski istok djelovao je kao nimalo očekivana opcija za nekoga ko ima 23 godine, mada Rusija odavno nije destinacija na koju neko želi da ide zbog svih ratnih dešavanja, no Hamulića to nije spriječilo da potpiše ugovor. Čeka se još zvanična potvrda.

Njegov novi klub nalazi se na četvrtom mjestu ruskog prvenstva sa 31 bodom, dok vodeći Krasnodar ima 38, a do kraja je još 12 kola. Od stranaca u moskovskom klubu trenutno su Brazilac Lucas Fasso, Albanac Mitaj Mario i Armenac Nair Tikniyan. Svi ostali su Rusi.

Bio odustao od reprezentacije BiH

Svojevremeno je Hamulić, u martu prošle godine, donio odluku da napusti bh. reprezentaciju, nakon što nije dobio poziv.

"U ovoj poruci želim da kažem hvala za svu podršku iz BiH. Želim da zvanično potvrdim da više nisam zainteresovan za igranje za svoju državu tokom karijere i da ću se u budućnosti boriti za reprezentaciju Nizozemske. Još, volim te Bosno", rekao je Hamulić.

Ipak, ubrzo se sve promijenilo i Hamulić je postao redovan član A reprezentacije BiH, a do sada je sakupio šest nastupa, mada još čeka na prvijenac.

Top Komentari

Edis_91
I dalje mislim da je dobar igrač.......temperamentan naravno krajišnik
0 0
user1677191664
Hopaaa lokomotiva ipak je on taraba kako svi pisu,,pa neuzima lokomotiva sljepo igrace,,samo da se ocepi eto njega nazad u ligu Petice sretno Hamula
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti